Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε τρόφιμα κατά των διανοητικών ασθενειών;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜπορούμε να σχεδιάσουμε τρόφιμα κατά των διανοητικών ασθενειών;
spot_img

Η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να στραφεί σε τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής που να στοχεύουν στην ψυχική ευεξία.

Τα νέα σήμερα έρχονται από την Γηραιά Αλβιώνα και είναι δυσάρεστα:

https://www.thetimes.co.uk/article/two-million-brits-classed-disabled-benefits-2029-6bbztwz7r?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=BEST%20OF%20TIMES%202024%20Monday%2008%20Jan&utm_term=audience_BEST_OF_TIMES

Ο αριθμός των ασθενών με διανοητικές διαταραχές καλπάζει τα τελευταία χρόνια. Και αυτό κοστίζει στα εθνικά συστήματα υγείας…δισεκατομμύρια. Πολλά δις.

Αν δούμε γύρω μας, στο οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον, οι πιο πολλοί από μας μάλλον έχουμε γνωρίσει κάποιον άνθρωπο με διπολική διαταραχή, κατάθλιψη ή άνοια. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται καθημερινή φαρμακευτική αγωγή αλλά κυρίως αγάπη και στοργή.

Και εδώ κρύβεται και μια χρυσή ευκαιρία για την βιομηχανία των τροφίμων. Ποια τρόφιμα βελτιώνουν την διάθεση; Ποια τρόφιμα έχουν αυτό που λέμε high hedonic score;

Εκεί θα πρέπει να εστιαστούμε και να φτιάξουμε τρόφιμα αλλά και συμπληρώματα διατροφής που να στοχεύουν στην ψυχική ευεξία.

Αλλά, παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ότι εξίσου σημαντική είναι και αυτή η περίμετρος: οι ασθενείς με αυτό το ευρύ φάσμα διαταραχών χρειάζονται να συνομιλούν με άλλους ανθρώπους και να κρατούν απασχολημένο το μυαλό τους με διάφορα χόμπι. Τα καλύτερα είναι η κηπουρική και το περπάτημα. Αυτό δεν είναι δικό μας εφεύρημα, μιας και θα το έχετε διαβάσει από αυτή τη στήλη όταν γράψαμε για τις μπλε ζώνες και το Power of 9.

και

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα