Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο σύγχρονος «Γιάννης Αγιάννης» του ελληνικού σουπερμάρκετ

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟ σύγχρονος «Γιάννης Αγιάννης» του ελληνικού σουπερμάρκετ
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Τα χθεσινά νέα ήταν τραγικά: μια ηλικιωμένη γυναίκα έγινε ο σύγχρονος «Γιάννης Αγιάννης» σε ένα μεγάλο σουπερμάρκετ.

Τα αντανακλαστικά της εταιρείας εξαιρετικά αργά…

Πριν από λίγες μέρες, μάθαμε ότι μια άλλη εταιρεία βρέχει τις μοκέτες μπροστά στο μαγαζί της για να διώξει τους άστεγους!

Ας δούμε τι γίνεται σήμερα.

Ο πληθωρισμός στο κόκκινο…

Χιλιάδες συμπολίτες μας στα όρια της απόγνωσης

Η ακρίβεια έχει κτυπήσει όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;

Άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε όλα τα είδη διατροφής.

Άμεσα όλες οι αλυσίδες σουπερμάρκετ θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να μειώσουν τις τιμές όλων των βασικών ειδών για άνεργους και συνταξιούχους. Ας τους ζητούν ταυτότητα στο ταμείο και να γίνεται άμεσα έτσι μια γενναία έκπτωση!

Τρόποι υπάρχουν, πολιτική και εταιρική θέληση όμως;

Και η λεγόμενη εταιρική κοινωνική ευθύνη των σουπερμάρκετ; Τι κάνουν αυτές οι εταιρείες για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που είναι στα όρια της πείνας;

Όχι άλλα προσποιητά δάκρυα! Άλλα άμεσες ενέργειες και από τις εταιρείες και από τους κυβερνώντες.

Ας γίνει η εν λόγω Γιαγιά…ο καταλύτης για μια σειρά άμεσων αλλαγών για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που είναι στα όρια της απόλυτης φτώχειας και της πείνας.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο