Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

GFSI: Το Μάρτιο το παγκόσμιο συνέδριο για την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαGFSI: Το Μάρτιο το παγκόσμιο συνέδριο για την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Το ετήσιο Συνέδριο Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI*) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου, με περισσότερους από 900 εμπειρογνώμονες και ηγέτες επιχειρήσεων που θα συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

Διοργανώνεται από το The Consumer Goods Forum, θα είναι το πρώτο δια ζώσης συνέδριο του GFSI από το 2020 και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από CEOs και επιχειρηματίες από τη Nestlé, τη HelloFresh, την ΠΟΥ, τη Mondelēz, τη Danone, τα Starbucks και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων & Επιστήμης, μεταξύ άλλων.

Η τριήμερη εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών για την ασφάλεια των τροφίμων, στην ενθάρρυνση συνεργασιών σε ολόκληρο τον κλάδο, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και διαφάνειας με τους καταναλωτές και στην προβολή κορυφαίων καινοτομιών και τεχνολογιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ασφάλειας των τροφίμων.

Μετά το περσινό εικονικό συνέδριο, το οποίο επικεντρώθηκε στον καθορισμό και τον προγραμματισμό στόχων βιωσιμότητας ενόψει των συνομιλιών για το κλίμα COP26, και με την προθεσμία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2030 να πλησιάζει, το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι “Παρέχοντας αντίκτυπο για ασφαλή βιώσιμα τρόφιμα”.

Σημασία Ασφαλούς Τροφίμου

«Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει την πρόκληση να ταΐσει σχεδόν οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπους με ασφάλεια και βιώσιμη ανάπτυξη, η εργασία πέρα ​​από τα σύνορα για να εξασφαλίσει ασφαλή τρόφιμα παντού δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη», σχολίασε η Erica Sheward, διευθύντρια της Global Food Safety Initiative (GFSI).

«Η βιομηχανία συνέχισε να επιδεικνύει λαμπρή εφευρετικότητα, ανθεκτικότητα και αφοσίωση τα τελευταία δύο χρόνια και το Συνέδριο GFSI παρέχει μια σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε όλα όσα μάθαμε και να καταλύσουμε ακόμη μεγαλύτερη συλλογική δράση».

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση mygfsi.com/events/gfsi-conference 

*Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI) είναι ένας Συνασπισμός Δράσης από το Φόρουμ Καταναλωτικών Αγαθών (CGF), που συγκεντρώνει 37 λιανοπωλητές και κατασκευαστές από όλα τα μέλη του CGF και μια εκτεταμένη κοινότητα ασφάλειας τροφίμων για την επίβλεψη των προτύπων ασφάλειας τροφίμων για επιχειρήσεις και συμβάλλουν στην παροχή πρόσβασης σε ασφαλή τρόφιμα για τους ανθρώπους παντού.

Πηγή: European Supermarket Magazine  Άρθρο του Stephen Wynne-Jones

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα