Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι πενήντα vegan-αποχρώσεις του γκρι…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι πενήντα vegan-αποχρώσεις του γκρι...
spot_img

To vegan or not to vegan?

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Το ερώτημα «to vegan or not to vegan?» δεν είναι απλά ένα φιλοσοφικό ή ακαδημαϊκό ερώτημα. Είναι ένα ερώτημα που όλοι μας όσοι ασχολούμαστε με τον τομέα των τροφίμων καλούμαστε να απαντήσουμε. Χορτοφαγία ή ζωοφαγία;

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά.

Δεν είναι μαύρο ή άσπρο αλλά υπάρχουν και καμιά πενηνταριά αποχρώσεις του γκρι ανάμεσα.

Ποια δίαιτα είναι πιο υγιεινή; Για τον άνθρωπο; Για το περιβάλλον; Για τον πλανήτη;

Παρακολουθώντας το θέμα αυτού, λόγου επαγγέλματος, στενά, δεν είμαι σε θέση να πω με απόλυτη βεβαιότητα ποια δίαιτα είναι πιο υγιεινή από όλες τις παραμέτρους.

Πολλά θρεπτικά συστατικά υπάρχουν μόνο στα ζώα, από την άλλη είναι χρήσιμο να μην καταναλώνουμε πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα κρέας.

Όπως σε πολλά πράγματα σχετικά με την διατροφή, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι «μέτρον άριστον». Η σωστή φράση είναι αυτή και όχι η φράση «παν μέτρον άριστον» που χρησιμοποιείται κατά κόρον.

Συνεπώς, καλό και θρεπτικό είναι να συνδυάζουμε φυτικές και ζωικές τροφές χωρίς υπερβολές. Και καλό είναι να τρώμε 1-2 φορές την εβδομάδα ψάρια και θαλασσινά.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.

Γιατί τα παιδιά τρώνε τις μύξες τους; Είναι θέμα κακής ψυχολογίας;

Πολλοί γονείς αδυνατούν να συνετίσουν τα παιδιά τους στο θέμα της βλεννοφαγίας – τι λένε οι ειδικοί.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα