Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όταν η Ελλάδα εισάγει αυτά που μπορεί να παράξει…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΌταν η Ελλάδα εισάγει αυτά που μπορεί να παράξει...
spot_img

Το άθλιο εμπορικό μας ισοζύγιο.

Ένα πρόσφατο άρθρο στο Documento είχε τίτλο: “Εισάγουμε σωρηδόν νωπά προϊόντα… που παράγουμε – Μεγάλη η αύξηση σε όγκο και αξία στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών” https://www.documentonews.gr/article/eisagoyme-soridon-nopa-proionta-poy-paragoyme-megali-i-ayxisi-se-ogko-kai-axia-stis-eisagoges-froyton-kai-laxanikon/.

Αντιγράφω από αυτό το άρθρο: “Αν κάτι τρομάζει τους υγιώς σκεπτόμενους οικονομολόγους, είναι η ραγδαία πτώση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως αποτυπώνεται από το εμπορικό έλλειμμα και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Εντός του 2024 καταγράφεται νέο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών. Είναι τέτοιο δε το πρόβλημα που θα προκαλέσει κατακλυσμιαίες εξελίξεις αν δεν λυθεί”.

Και πιο συγκεκριμένα:

Οι εισαγωγές ανά τρόφιμο:

• 200.752 τόνοι πατάτα έναντι των 169.568 τόνων το α΄ εξάμηνο του 2023 (+18,39%)

• 12.247 τόνοι μήλα έναντι 4.754 τόνων το α΄ εξάμηνο πέρσι (+157,61%)

• 1.669 τόνοι ακτινίδια έναντι 574 τόνων τους έξι πρώτους μήνες του 2023 (+190,77%).

Όταν η Ελλάδα εισάγει αυτά που μπορεί να παράξει… τότε δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά, θεόστραβα αρμενίζουμε…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο