Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
25.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όταν η Ελλάδα εισάγει αυτά που μπορεί να παράξει…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΌταν η Ελλάδα εισάγει αυτά που μπορεί να παράξει...
spot_img

Το άθλιο εμπορικό μας ισοζύγιο.

Ένα πρόσφατο άρθρο στο Documento είχε τίτλο: “Εισάγουμε σωρηδόν νωπά προϊόντα… που παράγουμε – Μεγάλη η αύξηση σε όγκο και αξία στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών” https://www.documentonews.gr/article/eisagoyme-soridon-nopa-proionta-poy-paragoyme-megali-i-ayxisi-se-ogko-kai-axia-stis-eisagoges-froyton-kai-laxanikon/.

Αντιγράφω από αυτό το άρθρο: “Αν κάτι τρομάζει τους υγιώς σκεπτόμενους οικονομολόγους, είναι η ραγδαία πτώση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως αποτυπώνεται από το εμπορικό έλλειμμα και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Εντός του 2024 καταγράφεται νέο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών. Είναι τέτοιο δε το πρόβλημα που θα προκαλέσει κατακλυσμιαίες εξελίξεις αν δεν λυθεί”.

Και πιο συγκεκριμένα:

Οι εισαγωγές ανά τρόφιμο:

• 200.752 τόνοι πατάτα έναντι των 169.568 τόνων το α΄ εξάμηνο του 2023 (+18,39%)

• 12.247 τόνοι μήλα έναντι 4.754 τόνων το α΄ εξάμηνο πέρσι (+157,61%)

• 1.669 τόνοι ακτινίδια έναντι 574 τόνων τους έξι πρώτους μήνες του 2023 (+190,77%).

Όταν η Ελλάδα εισάγει αυτά που μπορεί να παράξει… τότε δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά, θεόστραβα αρμενίζουμε…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το γιαούρτι “νέας τεχνολογίας” που αναμένεται να κατακτήσει την αγορά τα επόμενα χρόνια

Νέα έρευνα από το DTU στη Δανία θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία τροφίμων παρασκευάζει γιαούρτι αυξάνοντας κατά πολύ τη διάρκεια ζωής

Εκπληκτικό εύρημα: Ποια αναψυκτικά έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά… και δεν είναι αυτά, σε πλαστικά μπουκάλια!

100 μικροπλαστικά σωματίδια ανά λίτρο βρήκαν ερευνητές της ANSES, σε γυάλινα μπουκάλια cola, λεμονάδας, τσαγιού και μπύρας, αριθμός 50 φορές υψηλότερος από τα πλαστικά μπουκάλια

Ευρωπαϊκός συναγερμός για το μολυσμένο φυστικοβούτυρο – 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 4 παιδιά με σηψαιμία

Το μολυσμένο προϊόν διακινήθηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες – Στο νοσοκομείο δεκάδες παιδιά
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα