Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιοι θέλουν να μας κλείσουν το στόμα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠοιοι θέλουν να μας κλείσουν το στόμα;
spot_img

Διαφθοράς το ανάγνωσμα.

Πριν από λίγες μέρες διάβασα στο cibum.gr μια απίστευτη είδηση:

Η είδηση αυτή μπορεί να αναγνωσθεί υπό πολλά διαφορετικά πρίσματα:

1. πόσο υγιεινά είναι τα junk-fast foods;

2. γιατί οι μεγάλες πολυεθνικές τροφίμων φοβούνται δημόσιες δηλώσεις;

3. γιατί θέλουν να κλείσουν τα στόματα όσων μιλούν δημόσια για αυτά τα junk foods;

Αυτή η είδηση μου έφερε στο μυαλό, μια δικιά μου ιστορία όπου είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο στην Athens News (δεν υπάρχει πια) στα Αγγλικά για την ενδεχόμενη τοξικότητα της ασπαρτάμης και τις επόμενες μέρες από την δημοσίευση, με πήρε τηλέφωνο η Coca Coca στην Ελλάδα για… συνεργασία.

Μετά από αυτό το τηλεφώνημα, διοργάνωσαν μια ημερίδα που είχαν φέρει και έναν ακαδημαϊκό από το Ην. Βασίλειο που μας είπε ότι είναι ΟΚ η ασπαρτάμη στα light αναψυκτικά.

Και πριν από λίγους μήνες…τελικά, η ασπαρτάμη χαρακτηρίστηκε καρκινογόνος όπως έχω γράψει εδώ https://cibum.gr/nea/asfaleia-trofimon/aspartami-mipos-efet-kai-efsa-paranomoyn-toy-gianni-zampetaki

κι εδώ https://www.efsyn.gr/nisides/412001_o-efet-i-aspartami-kai-o-karkinos

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα