Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως τα μικρόβια των τροφίμων επηρεάζουν την ανθρώπινη μικροβιακή χλωρίδα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠως τα μικρόβια των τροφίμων επηρεάζουν την ανθρώπινη μικροβιακή χλωρίδα
spot_img

Έρευνα και ανθρώπινη υγεία.

Πολλές φορές, ως ερευνητές εστιάζουμε στο δέντρο και δεν μπορούμε να δούμε το δάσος. Αλλά αυτή η δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Cell είναι στην σωστή κατεύθυνση: Unexplored microbial diversity from 2,500 food metagenomes and links with the human microbiome

Οι ερευνητές μελέτησαν την μικροβιακή πληθώρα 2.500 μεταγονιδιομάτων (food metagenones), πώς αυτά σχετίζονται με την ανθρώπινη μικροβιακή χλωρίδα και πώς τα τρόφιμα μπορούν να βελτιώσουν την ποικιλία μικροοργανισμών στην εντερική μικροβιακή χλωρίδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη τα μικρόβια των τροφίμων αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο το 3% του μικροβιώματος του εντέρου των ενηλίκων.

“Το cFMD επεκτείνει τις γνώσεις μας για τα μικροβιώματα τροφίμων, τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του ανθρώπινου μικροβιώματος και υποστηρίζει μελλοντικές χρήσεις της μεταγονιδιωματικής για την ποιότητα, την ασφάλεια και τον έλεγχο ταυτότητας των τροφίμων.”

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο