Βασικές σκέψεις για όσους ασχολούνται με την παραγωγή τροφίμων.
Ο σημερινός τίτλος είναι ένα γνωστό σλόγκαν των οικολόγων. Think globally, act locally.
Δεν είναι όμως μόνο των οικολόγων σύνθημα αυτές οι 4 λέξεις.
Θα έπρεπε να είναι και κατευθυντήριες γραμμές για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την παραγωγή τροφίμων και θέλουμε να κάνουμε πιο σταθερά βιώσιμες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον τις λειτουργίες των επιχειρήσεων.
Γι’αυτό συχνά γράφω για νέες εξελίξεις ως προς την αξιοποίηση παραπροϊόντων στη βιομηχανία τροφίμων, όπως είναι ο ελαιοπυρήνας για παράδειγμα.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο στον βρετανικό Guardian, αναλύονται οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Η πρόκληση μεγάλη αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το περιβάλλον δεν είναι δικό μας, απλά το έχουμε δανεισθεί από… τα παιδιά μας!
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet