Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Street food και αστέρια Michelin

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμStreet food και αστέρια Michelin
spot_img

To πρώτο street Food με αστέρι Michelin.

Θα φανταζόστασταν ποτέ, ένα γυράδικο να έπαιρνε το πιο μεγάλο βραβείο (αστέρι Michelin) που υπάρχει για μονάδα εστίασης;

‘Ισως να νομίσετε ότι κάτι έπαθα σήμερα…

Και όμως δεν είναι αδύνατον!

Το λεγόμενο street food έχει απίστευτο δυναμικό! Σήμερα, που όλοι μας δουλεύουμε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα (9-5 ή 8-4) ή ακόμα περισσότερες, το διάλειμμα για μεσημεριανό μπορεί να γίνει μια απόλαυση!

Σύμφωνα με τους επιθεωρητές τους Michelin Guinde «Δεν υπάρχουν τραπέζια και καθίσματα εδώ — απλώς ένας μεταλλικός πάγκος σε ράφι για να ισορροπήσει το πιάτο σας». Ένας άλλος σημείωσε, «είναι ένα ταπεινό σημείο που μπορούσες εύκολα να περπατήσεις. Αποκρύπτεται από τους πωλητές ρούχων και διάφορα μαγαζιά, αυτή η τακιέρια είναι ένα απλό απόσπασμα μιας λειτουργίας στην οποία κυριαρχούν ένα ταψί, μια πρέσα τορτίγιας, ψυγείο και ένας κοντός πάγκος». Ένας τρίτος επιθεωρητής έβαλε τον χώρο σε προοπτική: «Το εσωτερικό δεν επιτρέπει σε περισσότερους από μια χούφτα ανθρώπων να βρίσκονται μέσα ταυτόχρονα».

Αυτή την απόλαυση, την έχουν σίγουρα οι τυχεροί πελάτες του “El Califa de León” , του πρώτου μαγαζιού που φτιάχνει tacos με αστέρι Michelin:

https://www.theguardian.com/world/article/2024/may/18/fans-queue-round-the-block-as-tiny-mexican-taco-stand-wins-michelin-star

Άντε και στα δικά μας!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο