Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα διατροφικά “όπλα” κατά του Covid

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα διατροφικά "όπλα" κατά του Covid
spot_img

Πως μπορεί η διατροφή να προστατεύσει από τον Covid-19 και να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων.

Σε μια πρόσφατη ανασκόπηση των τροφών που μπορούν να μας προστατέψουν από τον covid-19 (σε δυο μήνες, κλείνουμε 3 χρόνια από την εμφάνισή του), αναλύθηκαν οι προστατευτικές δράσεις μιας σειράς τροφίμων: φυτικά τρόφιμα, εδώδιμες ίνες και πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Σε μια επιστημονική μας ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, έχουμε επίσης τονίσει την αξία των πολικών λιποειδών τόσο κατά της χρόνιας φλεγμονής και των χρόνιων ασθενειών αλλά και τόσο κατά της οξείας φλεγμονής που προκαλεί ο ιός.

Σε ένα πολύ πρόσφατο άρθρο, ανασκοπούνται επίσης οι πρακτικές ορθής υγιεινής και το διαιτολόγιο σχετικά με την αναστολή των ιικών δράσεων.

Ας μην αμελούμε λοιπόν να έχουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο αυτά τα τρόφιμα.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο