Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα διατροφικά “όπλα” κατά του Covid

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα διατροφικά "όπλα" κατά του Covid
spot_img

Πως μπορεί η διατροφή να προστατεύσει από τον Covid-19 και να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων.

Σε μια πρόσφατη ανασκόπηση των τροφών που μπορούν να μας προστατέψουν από τον covid-19 (σε δυο μήνες, κλείνουμε 3 χρόνια από την εμφάνισή του), αναλύθηκαν οι προστατευτικές δράσεις μιας σειράς τροφίμων: φυτικά τρόφιμα, εδώδιμες ίνες και πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Σε μια επιστημονική μας ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, έχουμε επίσης τονίσει την αξία των πολικών λιποειδών τόσο κατά της χρόνιας φλεγμονής και των χρόνιων ασθενειών αλλά και τόσο κατά της οξείας φλεγμονής που προκαλεί ο ιός.

Σε ένα πολύ πρόσφατο άρθρο, ανασκοπούνται επίσης οι πρακτικές ορθής υγιεινής και το διαιτολόγιο σχετικά με την αναστολή των ιικών δράσεων.

Ας μην αμελούμε λοιπόν να έχουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο αυτά τα τρόφιμα.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

210 ανακλήσεις σαμπουάν, αφρόλουτρων και καλλυντικών τον Δεκέμβριο – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Δείτε τη λίστα με τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Προσοχή: Πωλείται στην Ελλάδα επικίνδυνο τσάι με καρκινογόνα μηχανέλαια (φωτο)

Πράσινο τσάι με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων, πωλείται στην Ελλάδα και σε άλλες 17 χώρες.

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο