Η τάση των λειτουργικών τροφίμων επεκτείνεται και στις τσίχλες.
Μια μελέτη (βιβλιογραφική ανασκόπηση)σχετικά με λειτουργικές γλυκές τσίχλες και γλυκίσματα (gummy candies) δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση “Foods” με τίτλο
“Current Innovations in the Development of Functional Gummy Candies” https://www.mdpi.com/2304-8158/13/1/76 όπου οι συγγραφείς περιγράφουν τον τρόπο παραγωγής αυτών των τροφίμων, όπως και την χρήση “εναλλακτικών” συστατικών (γλυκαντικά, φυσικές αρωματικές και χρωστικές ενώσεις) αλλά και την ενσωμάτωση στο τελικό προϊόν φαρμακευτικών ενώσεων, εδώδιμων ινών, προτεϊνών και αντιοξειδωτικών.
Μήπως να τις ψάξουμε;
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet