Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θρεπτικές τσίχλες; Γιατί όχι;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΘρεπτικές τσίχλες; Γιατί όχι;
spot_img

Η τάση των λειτουργικών τροφίμων επεκτείνεται και στις τσίχλες.

Μια μελέτη (βιβλιογραφική ανασκόπηση)σχετικά με λειτουργικές γλυκές τσίχλες και γλυκίσματα (gummy candies) δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση “Foods” με τίτλο

“Current Innovations in the Development of Functional Gummy Candies” https://www.mdpi.com/2304-8158/13/1/76 όπου οι συγγραφείς περιγράφουν τον τρόπο παραγωγής αυτών των τροφίμων, όπως και την χρήση “εναλλακτικών” συστατικών (γλυκαντικά, φυσικές αρωματικές και χρωστικές ενώσεις) αλλά και την ενσωμάτωση στο τελικό προϊόν φαρμακευτικών ενώσεων, εδώδιμων ινών, προτεϊνών και αντιοξειδωτικών.

Μήπως να τις ψάξουμε;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο