Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To Ελληνικό γιαούρτι και η αιώνια… “κατάρα”

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTo Ελληνικό γιαούρτι και η αιώνια... "κατάρα"
spot_img

Γιατί το ελληνικό γιαούρτι δεν μπορεί να κάνει “επιθετική” εισαγωγή στις αγορές του εξωτερικού.

Σε μια πρόσφατη ερευνητική εργασία Eλλήνων επιστημών που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, είναι σημαντικό πλεονέκτημα το γιαούρτι να μην είναι ιδιωτικής ετικέτας. Οι καταναλωτές προτιμούν επώνυμα προϊόντα που να φαίνεται ξεκάθαρα η χώρα προέλευσης.

Η μελέτη προτείνει στις εταιρείες παραγωγής γιαουρτιών να έχουν ξεκάθαρη στρατηγική σχετικά με το branding των προϊόντων τους και να αναφέρεται η χώρα προέλευσης. Το Ελληνικό γιαούρτι έχει όλα τα προσόντα (διατροφικά και γευστικά) να μπει πιο επιθετικά στο χώρο των γαλακτοκομικών στο εξωτερικό. Τίποτα δεν μας λείπει εκτός…από την αιώνια κατάρα…έλλειψη brand name και στρατηγικής marketing.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα