Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025
9.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το φαγητό και η… διπλωματία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤο φαγητό και η... διπλωματία
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ας ασχοληθούμε με κάτι πιο ανάλαφρο σήμερα. Σε πρόσφατο άρθρο στο Documento, διάβασα “Όταν η διπλωματία του φαγητού πήγε… στραβά – Το Bushusuru, η «πίτσα Μπερλουσκόνι» και το κρασί του Ολάντ

- Advertisement -

Αντιγράφω από εκεί:

“«O δρόμος για την καρδιά ενός ανθρώπου περνάει από το στομάχι του». Στη διπλωματία, αυτή η σοφία αποκτά μια ιδιαίτερη διάσταση, καθώς διπλωμάτες και πολιτικοί ηγέτες γνωρίζουν ότι ένα πλούσιο γεύμα μπορεί να συμβάλει στην εξομάλυνση των ακανθώδων διμερών σχέσεων ή στην άμβλυνση ενός πολιτικού πλήγματος.

Ωστόσο, η τέχνη της γαστρονομικής διπλωματίας είναι τόσο περίπλοκη όσο και οι ίδιες οι διεθνείς σχέσεις, καθώς απαιτείται ευαισθησία στις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, τις πολιτικές συγκυρίες και τις προσωπικές προτιμήσεις.”

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σαλμονέλα και σε παστάκια – Επείγουσα ανάκληση μετά από δεκάδες ασθένειες

Πωλήθηκαν σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σε χώρους όπως καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα