Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μέλλον των τροφίμων: Βιωσιμότητα, βιωσιμότητα, βιωσιμότητα…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤο μέλλον των τροφίμων: Βιωσιμότητα, βιωσιμότητα, βιωσιμότητα...
spot_img

Οι λειτουργικές ιδιότητες των βιώσιμων τροφίμων έναντι των χρόνιων παθήσεων.

- Advertisement -

Σε συνεργασία με έναν καλό συνάδελφο, εδώ στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λίμερικ, «τρέξαμε» ως co-editors ένα ερευνητικό τεύχος (special issue) πάνω στην βιώσιμη παραγωγή τροφίμων και στο τι μπορούμε να κάνουμε ώστε τα τρόφιμα να παράγονται με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο αλλά και να έχουν λειτουργικές ιδιότητες.

Αυτό το θέμα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει, τόσο στη βιομηχανία των τροφίμων όσο και στα ΑΕΙ: πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο παραγωγής τροφίμων ώστε να μειώσουμε την παραγόμενη ρύπανση (χημικές ενώσεις) και μόλυνση (μικρόβια και μικροβιακοί παράγοντες) ώστε να μπορούμε να θρέψουμε τα 8 πλέον δις ανθρώπων που ζούμε στην Γη αλλά και πώς τα παραγόμενα τρόφιμα να είναι λειτουργικά έναντι των χρόνιων παθήσεων.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα