Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μέλλον των τροφίμων: Βιωσιμότητα, βιωσιμότητα, βιωσιμότητα…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤο μέλλον των τροφίμων: Βιωσιμότητα, βιωσιμότητα, βιωσιμότητα...
spot_img

Οι λειτουργικές ιδιότητες των βιώσιμων τροφίμων έναντι των χρόνιων παθήσεων.

Σε συνεργασία με έναν καλό συνάδελφο, εδώ στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λίμερικ, «τρέξαμε» ως co-editors ένα ερευνητικό τεύχος (special issue) πάνω στην βιώσιμη παραγωγή τροφίμων και στο τι μπορούμε να κάνουμε ώστε τα τρόφιμα να παράγονται με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο αλλά και να έχουν λειτουργικές ιδιότητες.

Αυτό το θέμα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει, τόσο στη βιομηχανία των τροφίμων όσο και στα ΑΕΙ: πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο παραγωγής τροφίμων ώστε να μειώσουμε την παραγόμενη ρύπανση (χημικές ενώσεις) και μόλυνση (μικρόβια και μικροβιακοί παράγοντες) ώστε να μπορούμε να θρέψουμε τα 8 πλέον δις ανθρώπων που ζούμε στην Γη αλλά και πώς τα παραγόμενα τρόφιμα να είναι λειτουργικά έναντι των χρόνιων παθήσεων.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα