Κυριακή, 6 Απριλίου, 2025
19.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τοπογραφία στα κρασιά

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤοπογραφία στα κρασιά
spot_img

Ιδέα για τους Έλληνες οινοποιούς.

Σήμερα τα νέα μας έρχονται από τους Times του Λονδίνου:

- Advertisement -

Computer says Merlot: Scientists create the ultimate wine taster

https://www.thetimes.co.uk/article/386912b8-eceb-488c-b20f-cc65d2708bf2

Γάλλοι επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο ανίχνευσης της τοποθεσίας στην οποία έχει παραχθεί το κάθε κρασί.

Η εξέλιξη αυτή έγινε χάρη σε μεθόδους της Αναλυτικής Χημείας και έτσι μπόρεσαν να φτιάξουν μια βάση δεδομένων με τις κύριες αρωματικές ενώσεις της κάθε ποικιλίας κρασιού και να αντιστοιχήσουν αυτά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τον τόπο προέλευσης του κρασιού.

Χάρη σε αυτή την μέθοδο, τα fake κρασιά (όπου δηλώνουν άλλο τόπο παραγωγής από τον αληθινό) μπορούν να ανιχνευθούν.

Μήπως θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και οι Έλληνες οινοποιοί;

Μια ιδέα ρίχνω…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε 3,4 τόνους εμφιαλωμένα νερά!

Απογοητευτικά τα ευρήματα ελέγχων σε ελληνικά εστιατόρια - Σχεδόν μία στις 10 επιχειρήσεις τροφίμων είναι "Μη συμμορφούμενες" - Στο 16% του ελαιολάδου διαπιστώθηκε απάτη - Εντυπωσιακή αύξηση της νοθείας σε ελληνικά τρόφιμα

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

cibum.gr: 1.500.000 μοναδικοί χρήστες τον Μάρτιο

Το κορυφαίο ελληνικό site για θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων τον Μάρτιο είχε 7.300.000 μοναδικές προβολές σελίδας και 1.500.000 μοναδικούς χρήστες... Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα