Ιδέα για τους Έλληνες οινοποιούς.
Σήμερα τα νέα μας έρχονται από τους Times του Λονδίνου:
Computer says Merlot: Scientists create the ultimate wine taster
https://www.thetimes.co.uk/article/386912b8-eceb-488c-b20f-cc65d2708bf2
Γάλλοι επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο ανίχνευσης της τοποθεσίας στην οποία έχει παραχθεί το κάθε κρασί.
Η εξέλιξη αυτή έγινε χάρη σε μεθόδους της Αναλυτικής Χημείας και έτσι μπόρεσαν να φτιάξουν μια βάση δεδομένων με τις κύριες αρωματικές ενώσεις της κάθε ποικιλίας κρασιού και να αντιστοιχήσουν αυτά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τον τόπο προέλευσης του κρασιού.
Χάρη σε αυτή την μέθοδο, τα fake κρασιά (όπου δηλώνουν άλλο τόπο παραγωγής από τον αληθινό) μπορούν να ανιχνευθούν.
Μήπως θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και οι Έλληνες οινοποιοί;
Μια ιδέα ρίχνω…
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet