Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρισμός: Δεν θα πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤουρισμός: Δεν θα πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο!
spot_img

Η ισορροπία του τουριστικού προϊόντος με τη φύση.

Χθες γράψαμε για το νερό και το ότι είναι πεπερασμένο.

- Advertisement -

Σήμερα ας δούμε κάτι σχετικό.

Η «Κ» διοργάνωσε τον περασμένο μήνα μια πολύ σημαντική εκδήλωση με το όνομα «Reimagine Tourism in Greece».

Σε αυτήν την εκδήλωση μίλησε ο Doug Lansky, ειδικός σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, και αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα στον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως. Αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, ανάμεσα στα οποία τα πλαστικά μιας χρήσης, οι αερομεταφορές, ο οικοτουρισμός και η διαχείριση του νερού.

Στο βιώσιμο design ως παγκόσμια τάση αναφέρθηκε εκτενώς ο Ολλανδός καλλιτέχνης και innovator Daan Roosegaarde, παρουσιάζοντας μια σειρά από παραδείγματα από όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε την περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο του design με μια στάση στην Αυστραλία, όπου αποφασίστηκε να αντικατασταθούν τα ρυπογόνα πυροτεχνήματα που πλαισίωναν δημόσιους εορτασμούς με πολύχρωμες φουσκάλες. Ο κ. Roosegaarde παρουσίασε επίσης το ξεχωριστό φωτεινό μονοπάτι προς το εργαστήριο του Vincent van Gogh, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και την ποίηση για να βρούμε μια ισορροπία με τη φύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι φανερό ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με πιο βιώσιμο τρόπο, πιο μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε μόνο το αύριο αλλά και το… μεθαύριο!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα