Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρισμός: Δεν θα πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤουρισμός: Δεν θα πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο!
spot_img

Η ισορροπία του τουριστικού προϊόντος με τη φύση.

Χθες γράψαμε για το νερό και το ότι είναι πεπερασμένο.

Σήμερα ας δούμε κάτι σχετικό.

Η «Κ» διοργάνωσε τον περασμένο μήνα μια πολύ σημαντική εκδήλωση με το όνομα «Reimagine Tourism in Greece».

Σε αυτήν την εκδήλωση μίλησε ο Doug Lansky, ειδικός σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, και αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα στον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως. Αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, ανάμεσα στα οποία τα πλαστικά μιας χρήσης, οι αερομεταφορές, ο οικοτουρισμός και η διαχείριση του νερού.

Στο βιώσιμο design ως παγκόσμια τάση αναφέρθηκε εκτενώς ο Ολλανδός καλλιτέχνης και innovator Daan Roosegaarde, παρουσιάζοντας μια σειρά από παραδείγματα από όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε την περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο του design με μια στάση στην Αυστραλία, όπου αποφασίστηκε να αντικατασταθούν τα ρυπογόνα πυροτεχνήματα που πλαισίωναν δημόσιους εορτασμούς με πολύχρωμες φουσκάλες. Ο κ. Roosegaarde παρουσίασε επίσης το ξεχωριστό φωτεινό μονοπάτι προς το εργαστήριο του Vincent van Gogh, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και την ποίηση για να βρούμε μια ισορροπία με τη φύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι φανερό ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με πιο βιώσιμο τρόπο, πιο μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε μόνο το αύριο αλλά και το… μεθαύριο!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο