Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρισμός: Δεν θα πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤουρισμός: Δεν θα πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο!
spot_img

Η ισορροπία του τουριστικού προϊόντος με τη φύση.

Χθες γράψαμε για το νερό και το ότι είναι πεπερασμένο.

Σήμερα ας δούμε κάτι σχετικό.

Η «Κ» διοργάνωσε τον περασμένο μήνα μια πολύ σημαντική εκδήλωση με το όνομα «Reimagine Tourism in Greece».

Σε αυτήν την εκδήλωση μίλησε ο Doug Lansky, ειδικός σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, και αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα στον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως. Αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, ανάμεσα στα οποία τα πλαστικά μιας χρήσης, οι αερομεταφορές, ο οικοτουρισμός και η διαχείριση του νερού.

Στο βιώσιμο design ως παγκόσμια τάση αναφέρθηκε εκτενώς ο Ολλανδός καλλιτέχνης και innovator Daan Roosegaarde, παρουσιάζοντας μια σειρά από παραδείγματα από όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε την περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο του design με μια στάση στην Αυστραλία, όπου αποφασίστηκε να αντικατασταθούν τα ρυπογόνα πυροτεχνήματα που πλαισίωναν δημόσιους εορτασμούς με πολύχρωμες φουσκάλες. Ο κ. Roosegaarde παρουσίασε επίσης το ξεχωριστό φωτεινό μονοπάτι προς το εργαστήριο του Vincent van Gogh, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και την ποίηση για να βρούμε μια ισορροπία με τη φύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι φανερό ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με πιο βιώσιμο τρόπο, πιο μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε μόνο το αύριο αλλά και το… μεθαύριο!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο