Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρόφιμα VS Στατίνες

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤρόφιμα VS Στατίνες
spot_img

Πως η διατροφή μπορεί να μειώσει την “κακή” χοληστερόλη.

Οι στατίνες συνταγογραφούνται με μεγάλη ευκολία σήμερα αλλά προκαλούν διαβήτη και άλλες παρενέργειες σε πολύ υψηλά ποσοστά όπως γράφουμε στο 6ο κεφάλαιο του βιβλίου μας, The Impact of Nutrition and Statins on Cardiovascular Diseases.

Μια νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα έρχεται να μας δείξει ότι τα τρόφιμα μπορούν να χαμηλώσουν αισθητά τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.

Οι Έλληνες ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της μονακολίνης Κ, του συνενζύμου Q10, σπόρων από σταφύλι και φύλλα από ελιά σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrients.

Η μελέτη είναι εδώ.

Αυτές οι μελέτες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο