Πως η διατροφή μπορεί να μειώσει την “κακή” χοληστερόλη.
Οι στατίνες συνταγογραφούνται με μεγάλη ευκολία σήμερα αλλά προκαλούν διαβήτη και άλλες παρενέργειες σε πολύ υψηλά ποσοστά όπως γράφουμε στο 6ο κεφάλαιο του βιβλίου μας, The Impact of Nutrition and Statins on Cardiovascular Diseases.
Μια νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα έρχεται να μας δείξει ότι τα τρόφιμα μπορούν να χαμηλώσουν αισθητά τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.
Οι Έλληνες ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της μονακολίνης Κ, του συνενζύμου Q10, σπόρων από σταφύλι και φύλλα από ελιά σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrients.
Η μελέτη είναι εδώ.
Αυτές οι μελέτες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής.
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet