Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρόφιμα VS Στατίνες

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤρόφιμα VS Στατίνες
spot_img

Πως η διατροφή μπορεί να μειώσει την “κακή” χοληστερόλη.

Οι στατίνες συνταγογραφούνται με μεγάλη ευκολία σήμερα αλλά προκαλούν διαβήτη και άλλες παρενέργειες σε πολύ υψηλά ποσοστά όπως γράφουμε στο 6ο κεφάλαιο του βιβλίου μας, The Impact of Nutrition and Statins on Cardiovascular Diseases.

- Advertisement -

Μια νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα έρχεται να μας δείξει ότι τα τρόφιμα μπορούν να χαμηλώσουν αισθητά τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.

Οι Έλληνες ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της μονακολίνης Κ, του συνενζύμου Q10, σπόρων από σταφύλι και φύλλα από ελιά σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrients.

Η μελέτη είναι εδώ.

Αυτές οι μελέτες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα