Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζαμπόν στο τοστ και διαβήτης τύπου 2

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΖαμπόν στο τοστ και διαβήτης τύπου 2
spot_img

Μόνο δύο φέτες ζαμπόν την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη κατά 15%.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη, δημοσιεύτηκε σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πριν από λίγες μέρες: Η κατανάλωση επεξεργασμένου ή κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, με μόλις δύο φέτες ζαμπόν την ημέρα (50gr) να αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 15%, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της.

Το ξέρουμε ότι τα επεξεργασμένα αλλαντικά έχουν κάποια θρεπτική αξία αλλά ίσως τα μειονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα.

Ας το θυμόμαστε αυτό, τώρα που ξεκινά η σχολική χρονιά και φτιάχνουμε ξανά μεσημεριανό ή κολατσιό για τα παιδιά μας…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή απονομής των βραβείων FEA – Φωτο

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην τελετή απονομής των βραβείων FoodExperts’ Awards του Cibum.

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο