Μόνο δύο φέτες ζαμπόν την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη κατά 15%.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη, δημοσιεύτηκε σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πριν από λίγες μέρες: Η κατανάλωση επεξεργασμένου ή κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, με μόλις δύο φέτες ζαμπόν την ημέρα (50gr) να αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 15%, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της.
Το ξέρουμε ότι τα επεξεργασμένα αλλαντικά έχουν κάποια θρεπτική αξία αλλά ίσως τα μειονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα.
Ας το θυμόμαστε αυτό, τώρα που ξεκινά η σχολική χρονιά και φτιάχνουμε ξανά μεσημεριανό ή κολατσιό για τα παιδιά μας…
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet