Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
26 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η βιταμίνη D μπορεί να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή και να οδηγήσει στη μείωση του κινδύνου για ορισμένα νοσήματα

ΑρχικήΕπιστήμηΗ βιταμίνη D μπορεί να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή και να οδηγήσει στη μείωση του κινδύνου για ορισμένα νοσήματα
spot_img

Η πρώτη παγκοσμίως γενετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας συσχετίζει άμεσα τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με τα υψηλά επίπεδα φλεγμονής, ανοίγοντας το δρόμο για τη θεραπεία ευρέως φάσματος ασθενειών.

Η φλεγμονή μπορεί καμιά φορά να είναι επώδυνη, αλλά είναι απαραίτητη για να επουλωθεί το σώμα από οποιαδήποτε μόλυνση ή τραυματισμό. Αλλά αν μια φλεγμονή επιμένει,  μπορεί να συμβάλει σε ένα ευρύ φάσμα πολύπλοκων ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Επομένως, οι επιστήμονες συχνά αφιερώνονται στο να αναζητούν τρόπους αντιμετώπισής της. Σύμφωνα με το Eurekalert, η πρώτη παγκοσμίως γενετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας συσχετίζει άμεσα τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με τα υψηλά επίπεδα φλεγμονής, παρέχοντας έναν σημαντικό βιοδείκτη για τον εντοπισμό ατόμων με υψηλότερο κίνδυνο ή σοβαρότητα χρόνιων ασθενειών με ένα φλεγμονώδες συστατικό.

 Για τη μελέτη, εξετάστηκαν τα γενετικά δεδομένα 294.970 συμμετεχόντων στη Βιοτράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου με τυχαιοποιημένο σύστημα για τη συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων της βιταμίνης D και της αντιδραστικής πρωτεΐνης C, ενός δείκτη φλεγμονής.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Dr Ang Zhou της UniSA , λέει ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ενίσχυση της βιταμίνης D σε άτομα με ανεπάρκεια μπορεί να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή. Η μελέτη καθιστά πιθανό η ύπαρξη επαρκών συγκεντρώσεων βιταμίνης D να μπορεί να μετριάσει τις επιπλοκές που προκύπτουν από την παχυσαρκία και να μειώσει τον κίνδυνο ή τη σοβαρότητα χρόνιων ασθενειών με φλεγμονώδες συστατικό, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης και αυτοάνοσα.

Η ανώτερη ερευνήτρια και Διευθύντρια του  Αυστραλιανού Κέντρου Ακριβείας Υγείας της UniSA ,  Καθηγήτρια Elina Hyppönen , λέει ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά και παρέχουν μια εξήγηση για ορισμένες από τις διαμάχες στις αναφερόμενες συσχετίσεις με τη βιταμίνη D.

 Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο International Journal of Epidemiology.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα