Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
26 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου στους άνδρες δεν είναι θέμα συμπεριφοράς, αλλά βιολογίας

ΑρχικήΕπιστήμηΤα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου στους άνδρες δεν είναι θέμα συμπεριφοράς, αλλά βιολογίας
spot_img

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό CANCER αποδίδει τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου στους άνδρες από ότι στις γυναίκες σε βιολογικές διαφορές και όχι τόσο στη συμπεριφορά.

Τα ποσοστά των περισσότερων τύπων καρκίνου είναι υψηλότερα στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Αλλά ως τώρα, οι λόγοι για αυτό δεν ήταν απόλυτα σαφείς, γεγονός που  καθιστούσε ακόμα πιο δύσκολη την πρόληψη και τη θεραπεία.

 Αλλά, τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στο CANCER , ένα περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, υποδηλώνουν ότι η αιτία μπορεί να είναι οι υποκείμενες βιολογικές διαφορές φύλου και όχι οι διαφορές συμπεριφοράς που σχετίζονται με το κάπνισμα, τη χρήση αλκοόλ, τη διατροφή και άλλους παράγοντες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η διδάκτωρ Sarah S. Jackson, του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου και οι συνάδελφοί της, αξιολόγησαν διαφορές στον κίνδυνο καρκίνου για καθεμία από τις 21 θέσεις καρκίνου μεταξύ 171.274 ανδρών και 122.826 γυναικών ενηλίκων ηλικίας 50-71 ετών. Η μελέτη διήρκεσε πάνω από 20 χρόνια,  από το 1995–2011.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 17.951 νέοι καρκίνοι εμφανίστηκαν στους άνδρες και 8.742 στις γυναίκες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ιστοτόπου Eurekalert. Η συχνότητα εμφάνισης ήταν χαμηλότερη στους άνδρες από τις γυναίκες μόνο για καρκίνους του θυρεοειδούς και της χοληδόχου κύστης και οι κίνδυνοι ήταν υψηλότεροι στους άνδρες από τις γυναίκες σε άλλα ανατομικά σημεία. Σύμφωνα με τα ευρήματα, καρκίνοι, όπως οισοφάγου (10,8 φορές υψηλότερο κίνδυνο), του λάρυγγα (3,5 φορές υψηλότερο κίνδυνο) και της ουροδόχου κύστης (3,3 φορές υψηλότερος κίνδυνος). κίνδυνος) ήταν μεταξύ των πιο επίφοβων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως, πράγματι, οι άνδρες είχαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης των περισσότερων καρκίνων ακόμη και μετά την προσαρμογή τους σε ένα ευρύ φάσμα πρόληψης. Αλλά αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι οι διαφορές στις συμπεριφορές κινδύνου και στις καρκινογόνες εκθέσεις μεταξύ των φύλων αντιπροσώπευαν μόνο ένα μέτριο ποσοστό της κυριαρχίας των περισσότερων καρκίνων στους άνδρες (που κυμαίνονται από 11% για τον καρκίνο του οισοφάγου έως 50% για τον καρκίνο του πνεύμονα). Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι βιολογικές διαφορές μεταξύ των φύλων,  όπως φυσιολογικές, ανοσολογικές, γενετικές και άλλες διαφορές, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευαισθησία των ανδρών έναντι των γυναικών στον καρκίνο. Αυτό σημαίνει πως για να μπορέσει να υπάρξει σωστή και αποτελεσματική θεραπεία, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι μοναδικότητες του εκάστοτε φύλου στα υπόψιν της ιατρικής κοινότητας, τόσο στην πρόληψη όσο και στην εξέταση και την ίδια τη θεραπεία

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα