Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κάνει ένα αυγό την ημέρα τον καρδιολόγο…πέρα;

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμηςΚάνει ένα αυγό την ημέρα τον καρδιολόγο…πέρα;
spot_img

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Harvard αποδεικνύει αν πράγματι ένα αυγό τη μέρα θα μπορούσε να συμβάλλει στη μείωση- ή όχι- παραγόντων που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή νόσο.

Τα πλεονεκτήματα και διατροφικά οφέλη των αυγών είναι πολλά. Τα αυγά είναι, μεταξύ άλλων πλούσια σε Ω3, σίδηρο και βιταμίνες και αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας και σε πάρα πολλές μορφές. Γνωρίζουμε, επίσης, ως τώρα και για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καρδιά. Αλλά, είναι πραγματικά εντάξει ένα αυγό την ημέρα για την υγεία της καρδιάς; Ίσως όχι, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη για την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, από το πανεπιστήμιο του Harvard.

Για μέρος της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν την κατανάλωση αυγών και χοληστερόλης σε περισσότερους από 27.000 άνδρες που συμμετείχαν σε μια μακροχρόνια μελέτη για τον καρκίνο που παρακολούθησε τους συμμετέχοντες για έως και 31 χρόνια. Επίσης, συγκέντρωσαν και εξέτασαν δεδομένα από 41 παρόμοιες μελέτες σχετικά με τα αυγά, τη διατροφική πρόσληψη χοληστερόλης και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. 

Συνολικά, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αυγών – περίπου ένα την ημέρα – και η μεγαλύτερη διατροφική χοληστερόλη συνδέονταν με ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο. Τα ευρήματα αυτά, ωστόσο, εξετάζουν τα αποτελέσματα της πρόσληψης του αυγού και όχι τα αίτια που οδήγησαν τους ασθενείς σε αυτή την κατάσταση. Η μελέτη υποστηρίζει, επίσης, μια συμβουλή πρόληψης που προτείνουν πολλοί καρδιολόγοι: αν σας αρέσουν τα αυγά, περιορίστε την κατανάλωσή σας σε λίγα την εβδομάδα, συνδυάζοντάς τα με άλλες τροφές, όπως πχ ομελέτα με λαχανικά.

Πηγή: Health Harvard

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο