Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πρώτη εγκεκριμένη γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος στην ΕΕ είναι γεγονός

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ πρώτη εγκεκριμένη γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος στην ΕΕ είναι γεγονός
spot_img

Η Meatable οδηγεί την αγορά εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη.

   Ορόσημο στη βιομηχανία καλλιεργημένου κρέατος πέτυχε η Meatable, φιλοξενώντας την πρώτη νόμιμα εγκεκριμένη γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος στην ΕΕ. Η Ολλανδική εταιρία τεχνολογίας τροφίμων και καλλιεργημένου κρέατος, πραγματοποίησε ένα κρίσιμο βήμα στην εμπορευματοποίηση του καλλιεργούμενου κρέατος. Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Meatable στο Leiden της Ολλανδίας, απαιτούσε από την εταιρεία να λάβει έγκριση από μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που είχε εγκριθεί από την ολλανδική κυβέρνηση. 

  «Είμαστε απίστευτα περήφανοι που πραγματοποιούμε την πρώτη επίσημη γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος στην ΕΕ, σηματοδοτώντας μια στιγμή ορόσημο για τη Meatable και τη βιομηχανία μας», λέει ο Krijn de Nood, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Στη Meatable, εργαζόμαστε ακούραστα τα τελευταία πέντε χρόνια για να αναπτύξουμε ένα νόστιμο προϊόν που μοιάζει και έχει την ίδια υφή και γεύση με το κρέας που εκτρέφεται στη φάρμα».

    Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που επιτρέπει τις γευσιγνωσίες καλλιεργούμενου κρέατος, μετά το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ. Με την έγκριση αυτή, οι εταιρείες θα μπορούν να δοκιμάζουν προϊόντα κρέατος με βάση τα κύτταρα ακολουθώντας παρόμοιες οδηγίες όπως αυτές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

   Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Ολλανδός πρίγκιπας Constantijn van Oranje, ο ειδικός απεσταλμένος για το Techleap, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ron Blaauw και ο επιχειρηματίας Ira van Eelen, του οποίου ο πατέρας Willem van Eelen είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία καλλιέργειας κρέατος. Η εταιρεία λέει ότι οι παρευρισκόμενοι υπογραμμίζουν τη σημασία της εκδήλωσης και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το καλλιεργούμενο κρέας ως μια βιώσιμη και ηθική εναλλακτική του κρέατος.

     Η τεχνολογία Opti-OX της Meatable, επιτρέπει στην εταιρεία να μετατρέψει ένα μόνο κύτταρο από χοίρο σε καλλιεργημένο λουκάνικο σε μόλις τέσσερις ημέρες, διαδικασία είναι 60 φορές ταχύτερη από τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας. Με τον εξορθολογισμό των διαδικασιών διαφοροποίησης και παραγωγής των κυττάρων, η Meatable στοχεύει να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα καλλιέργειας κρέατος σε ανταγωνιστικές τιμές, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

https://www.foodingredientsfirst.com/news/meatable-leads-cultivated-meat-charge-with-first-legally-approved-eu-tasting.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο