Κυριακή, 6 Απριλίου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νερό που οδηγεί σε απώλεια βάρους δημιουργούν ερευνητές

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΝερό που οδηγεί σε απώλεια βάρους δημιουργούν ερευνητές
spot_img

Τροφή του μέλλοντος το νερό αδυνατίσματος! Εκτός από ενυδατική δράση, προκαλεί και κορεσμό λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο «Dunărea de Jos» στο Γκαλάτσι της Ρουμανίας εργάζονται πάνω σε ένα καινοτόμο προϊόν. Πρόκειται για νερό αδυνατίσματος, το οποίο έχει ενυδατική δράση, αλλά οδηγεί και σε κορεσμό λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες.

- Advertisement -

“Μιλάμε για ένα εξατομικευμένο προϊόν, ένα νερό απώλειας βάρους. Είναι ένα καθαρό προϊόν, με προσθήκη φυτικών ινών για να προσφέρει κορεσμό. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ευεργετικό για τον καταναλωτή, αλλά από οργανοληπτική άποψη να μην επηρεάζει αρνητικά το προϊόν. Αυτό το νερό, στην πραγματικότητα, έχει ενυδατική δράση, αλλά και εφέ κορεσμού.” λεει ο καθηγητής Cristian Dima. Τα αποτελέσματα που έχουν μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά, λένε οι ερευνητές. Επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου του Γαλάτσι δεν μπορούν να αποκαλύψουν ακόμη όλα τα συστατικά του προϊόντος.

“Το νερό περιέχει ένα ισορροπημένο μείγμα ινών, οι οποίες είναι συμβατές. Προσπαθούμε να μην τροποποιήσουμε τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: διαύγεια, γεύση, άρωμα. (…) Το νερό αδυνατίσματος είναι ακόμα σε ερευνητική φάση και δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην αγορά”, υποστηρίζει ο ερευνητής καθηγητής.
Οι ερευνητές από τη Σχολή Επιστήμης και Μηχανικής Τροφίμων στο Galați έουν δημιουργήσει και άλλα καινοτόμα προϊόντα που φέρνουν επανάσταση στην αγορά τροφίμων. Κάποια από αυτά είναι ψωμί με γεύση “μπριζόλα”, μπύρα με εκχύλισμα φλούδας μελιτζάνας, διαιτητικό σαλάμι, μπάρα πρωτεΐνης σόγιας και ορού γάλακτος, ζελέ σκυλοτριανταφυλλιάς(Rosa canina), 100% φυτικό πατέ, παγωτό μύρτιλλο με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, σοκολάτα διαίτης και άλλα. Όλα αυτά γιατί χρειάζεται ολοένα και περισσότερη καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων, λένε οι ερευνητές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε 3,4 τόνους εμφιαλωμένα νερά!

Απογοητευτικά τα ευρήματα ελέγχων σε ελληνικά εστιατόρια - Σχεδόν μία στις 10 επιχειρήσεις τροφίμων είναι "Μη συμμορφούμενες" - Στο 16% του ελαιολάδου διαπιστώθηκε απάτη - Εντυπωσιακή αύξηση της νοθείας σε ελληνικά τρόφιμα

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

cibum.gr: 1.500.000 μοναδικοί χρήστες τον Μάρτιο

Το κορυφαίο ελληνικό site για θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων τον Μάρτιο είχε 7.300.000 μοναδικές προβολές σελίδας και 1.500.000 μοναδικούς χρήστες... Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα