cibum team
Η σύνδεση άθλησης και σωστής διατροφής, ενόψει και των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αποτέλεσε το κύριο θέμα του 4ου Food Experience Graviera Naxos που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-13 Ιουνίου στη Νάξο και στη Σχοινούσα με διοργανωτή την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Το «παρών» έδωσαν αρκετοί Ολυμπιονίκες όπως, μεταξύ άλλων, η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στη Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην υδατοσφαίριση γυναικών και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα στο άλμα εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ., Νίκος Συρανίδης και ο πρωταθλητής στίβου στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παράλληλα, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν food bloggers, γνωστοί σεφ, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές των κυκλαδίτικων νησιών αλλά και να γευτούν από πρώτο χέρι τα τοπικά προϊόντα του νησιού.
Το Σάββατο, οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν τη Σχοινούσα όπου κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και εν συνεχεία γεύτηκαν παραδοσιακές συνταγές του νησιού.
Την Κυριακή, ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (Ι.Δ.Ο.ΡΟ.) με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες διοργάνωσε αγώνα ράλι με τη συμμετοχή ιστορικών αυτοκινήτων της ΦΙΛΠΑ. Σημείο έναρξης αποτέλεσε το λιμάνι της Νάξου, με φόντο τη Πορτάρα, και σημείο τερματισμού ορίστηκε ο Ναός της Δήμητρας στο γραφικό Σαγκρί.
Τέλος, την ίδια μέρα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines», η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. «συναντήθηκε» με τα φημισμένα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλεσμένους να γευτούν μοναδικές γεύσεις.
Δείτε:
Συγκινητικό βίντεο του Τσιτσιπά με την οικογένειά του στο δρόμο προς την κορυφή
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ανοίγει την «πόρτα» σε μακροπρόθεσμα προβλήματα
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πετυχημένο branding
Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!
Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί;
Δημήτρης Ζώτος: Ο ζαχαροπλάστης της Σαντορίνης που έκανε γνωστά τα τοπικά γλυκά, σε όλο τον πλανήτη.
Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε
Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα
Δείτε: Τα γλυκά καννόλι του γοητευτικού επιθεωρητή Μονταλμπάνο!
Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru
Δείτε: Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης
Δείτε: Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι