Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι

ΑρχικήΟικιακάΤα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι
spot_img

cibum team


   Υπάρχουν μέρες που θέλουμε ή πρέπει να πιούμε για να γιορτάσουμε ή για να ξεχάσουμε ή για να διασκεδάσουμε ή γενικότερα γιατί μας αρέσει πολύ. Μετά όμως είμαστε χάλια και υποφέρουμε από ναυτία, ζαλάδα, κούραση, εκνευρισμό και γενικότερα υπάρχει μία κακουχία σε σώμα και μυαλό. Είναι άλλωστε διεθνώς γνωστές οι συνέπειες του hangover από την ομώνυμη ταινία. Υπάρχει όμως τρόπος να αντιμετωπιστεί. Και το όνομα αυτού ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ!

Σύμφωνα με μελέτες τα σπαράγγια μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό στην επιτάχυνση του μεταβολισμού του αλκοόλ. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science , από το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT), τα αμινοξέα και τα ανόργανα άλατα που βρίσκονται στο εκχύλισμα σπαραγγιού μπορούν να ανακουφίσουν από το hangover και να προστατεύσουν τα ηπατικά κύτταρα από τις τοξίνες.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης και του Εθνικού Πανεπιστημίου Jeju στην Κορέα ανέλυσαν τα συστατικά των νεαρών βλαστών και φύλλων σπαραγγιού για να συγκρίνουν τις βιοχημικές επιδράσεις τους στα κύτταρα του ήπατος ανθρώπου και αρουραίου. “Το περιεχόμενο αμινοξέων και ανόργανων συστατικών βρέθηκε να είναι πολύ υψηλότερο στα φύλλα από τους βλαστούς”, λέει ο επικεφαλής ερευνητής BY Kim.

Η χρόνια χρήση αλκοόλ προκαλεί οξειδωτικό στρες στο ήπαρ καθώς και δυσάρεστες φυσικές επιδράσεις που σχετίζονται με to hangover. «Η κυτταρική τοξικότητα μετριάστηκε σημαντικά ως απόκριση στη θεραπεία με τα εκχυλίσματα φύλλων σπαραγγιού και βλαστών», λέει ο Kim. “Αυτά τα αποτελέσματα παρέχουν στοιχεία για το πώς οι βιολογικές λειτουργίες του σπαραγγιού μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το hangover και στην προστασία των ηπατικών κυττάρων.”

Το Asparagus officinalis είναι ένα κοινό λαχανικό που καταναλώνεται ευρέως σε όλο τον κόσμο και έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως φυτικό φάρμακο λόγω των αντικαρκινικών του αποτελεσμάτων. Έχει επίσης αντιμυκητιασικές, αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες.

Πηγή: science daily

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο