Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
24.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πανελλήνιες: πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας μέσω της διατροφής

ΑρχικήΟικιακάΠανελλήνιες: πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας μέσω της διατροφής
spot_img

Της Διδώς Σαλεσιώτη*


   Σύμφωνα με έρευνες η περίοδος των πανελληνίων εξετάσεων είναι σίγουρα μια από τις πιο στρεσσογόνες περιόδους στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Οι ρυθμοί και η καθημερινότητα αλλάζουν οι απαιτήσεις αυξάνονται και ο κάθε μαθητής καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του με αποτέλεσμα να αγχώνεται ακόμα περισσότερο.

Οι γονείς παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία των εφήβων καθώς καλούνται να λειτουργήσουν ενθαρρυντικά και εμψυχωτικά με βασικό σκοπό τους να καταλαγιάσουν το άγχος τους. Είναι σημαντικό οι γονείς να σεβαστούν την προσπάθεια του παιδιού και να το καθησυχάζουν πως ότι και να συμβεί πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και πως μια πιθανή “αποτυχία” σίγουρα δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα παιδιά  χρειάζεται να έχουν ελεύθερο χρόνο να κάνουν δραστηριότητες που αγαπούν και  να βλέπουν τους φίλους τους καθώς με αυτό τον τρόπο τροφοδοτούνται και παράλληλα αποσυμπιέζονται από το σκληρό τους πρόγραμμα.

- Advertisement -

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αντοχή, την ενέργεια και την  ανθεκτικότητα των μαθητών σε σχέση με την απόδοση τους είναι η σχέση τους με το φαγητό. Λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας και τους άγχους οι έφηβοι διατρέφονται άστατα με «λάθος» τροφές που δεν τους βοηθούν να έχουν ενέργεια, καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα. 

Σημαντικοί παράγοντες που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα ένα καλό πρωινό πλούσιο σε ασβέστιο , φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και μέλι. Αυτό θα μπορούσε να είναι δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα και μπανάνα η οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής σας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα