Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πανελλήνιες: πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας μέσω της διατροφής

ΑρχικήΟικιακάΠανελλήνιες: πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας μέσω της διατροφής
spot_img

Της Διδώς Σαλεσιώτη*


   Σύμφωνα με έρευνες η περίοδος των πανελληνίων εξετάσεων είναι σίγουρα μια από τις πιο στρεσσογόνες περιόδους στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Οι ρυθμοί και η καθημερινότητα αλλάζουν οι απαιτήσεις αυξάνονται και ο κάθε μαθητής καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του με αποτέλεσμα να αγχώνεται ακόμα περισσότερο.

Οι γονείς παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία των εφήβων καθώς καλούνται να λειτουργήσουν ενθαρρυντικά και εμψυχωτικά με βασικό σκοπό τους να καταλαγιάσουν το άγχος τους. Είναι σημαντικό οι γονείς να σεβαστούν την προσπάθεια του παιδιού και να το καθησυχάζουν πως ότι και να συμβεί πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και πως μια πιθανή “αποτυχία” σίγουρα δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα παιδιά  χρειάζεται να έχουν ελεύθερο χρόνο να κάνουν δραστηριότητες που αγαπούν και  να βλέπουν τους φίλους τους καθώς με αυτό τον τρόπο τροφοδοτούνται και παράλληλα αποσυμπιέζονται από το σκληρό τους πρόγραμμα.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αντοχή, την ενέργεια και την  ανθεκτικότητα των μαθητών σε σχέση με την απόδοση τους είναι η σχέση τους με το φαγητό. Λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας και τους άγχους οι έφηβοι διατρέφονται άστατα με «λάθος» τροφές που δεν τους βοηθούν να έχουν ενέργεια, καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα. 

Σημαντικοί παράγοντες που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα ένα καλό πρωινό πλούσιο σε ασβέστιο , φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και μέλι. Αυτό θα μπορούσε να είναι δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα και μπανάνα η οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής σας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα