Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nοθεία φέτας: Ο πρόεδρος της ΔΟΦ Ιωάννης Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του

ΑρχικήΝέαNοθεία φέτας: Ο πρόεδρος της ΔΟΦ Ιωάννης Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του
spot_img

cibum team

  Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και Αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Ιωάννης Βιτάλης πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόσφατη υπόθεση νοθείας φέτας, ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης της αρμόδιας νεοσυσταθείσας Επιτροπής του ΥΠΑΑΤ. Ο κ. Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του και ζητά από το ΥπΑΑΤ η απόφαση που θα ληφθεί, να συνάδει με τα αντικειμενικά δεδομένα και στοιχεία που έχει συλλέξει η επιτροπή και εάν επιβληθούν ποινές θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες με βάση το σχετικό πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει. Παράλληλα  ο κ. Βιτάλης, ζητά να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων σε ανάλογες υποθέσεις που έχουν ήδη ελεγχθεί ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στις περιπτώσεις υπότροπων παραβατών.

Η Δήλωση του κ. Ιωάννη Βιτάλη

Με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης της αρμόδιας νεοσυσταθείσας Επιτροπής του ΥπΑΑΤ που θα επιληφθεί της υπόθεσης νοθείας φέτας από την Ελληνική εταιρία «ΟΜΗΡΟΣ», επιθυμώ να δηλώσω ότι αναμένω μία απόφαση που θα συνάδει με τα αντικειμενικά δεδομένα και στοιχεία που η Επιτροπή αυτή έχει στη διάθεσή της και πως στην περίπτωση επιβολής ποινών, αυτές θα είναι τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες με βάση το σχετικό πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει.

Με αφορμή την αμέσως προαναφερόμενη υπόθεση, αυτονόητα ανακύπτει η απορία του πως σκοπεύει να διαχειριστεί το Υπουργείο δεκάδες ανάλογες υποθέσεις που έχουν ήδη ελεγχθεί και έχουν παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην κρίση τους και στην επιβολή των ποινών που προβλέπονται από το νομικό πλαίσιο στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί η ύπαρξη ευθυνών, πολύ δε περισσότερο σε περιπτώσεις υπότροπων παραβατών.

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό   

Δείτε: Αρχίζουν τα… όργανα στην εστίαση. Μουσική στις 28- 29 Μαΐου ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας! 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο 

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη 

Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα