Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!

ΑρχικήΝέαΕθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!
spot_img

cibum team

  Εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς καταχώριση στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), οι Γεωγραφικές Ενδείξεις (Γ.Ε.) για το «Ούζο» και το «Τσίπουρο/Τσικουδιά».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταμάτων και Αλκοολούχων Ποτών, η έγκριση επετεύχθη έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του ΣΕΑΟΠ, της ΕΝΑΠΑΠΕ και των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

«Τα προϊόντα μας “Ούζο” και “Τσίπουρο/Τσικουδιά” ισχυροποιούνται πλέον ακόμη περισσότερο στις διεθνείς αγορές κι αυτό διότι θα μπορούν να απολαμβάνουν προστασίας στα συμβαλλόμενα στη Διεθνή Συμφωνία της Λισαβόνας κράτη, όπως ακριβώς προστατεύονται στην ΕΕ. Επίσης αποκτούν σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα σε συνομιλίες της ΕΕ με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις γεωγραφικών ενδείξεων. Πλέον δεν θα μπορεί εύκολα να εξαιρεθούν από συνομιλίες και συμφωνίες» δηλώνει ο Νίκος Καλογιάννης, πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ.

Σημαντικό επίσης, σύμφωνα με τον ΣΕΑΟΠ, είναι ότι αναγνωρίζεται άμεσο έννομο συμφέρον στην προστασία του «Ούζου» και του «Τσίπουρου/Τσικουδιάς» των κλαδικών φορέων, γεγονός που διευκολύνει την παράσταση τους ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής για ζητήματα που άπτονται των ενδείξεων αυτών.


Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος συσκευασμένου κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε: Ψήφισμα ίδρυσης ακαδημαϊκού τμήματος Σπουδών Ελληνικής Γαστρονομίας  

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Δείτε: Πόσο “light” είναι τα light προϊόντα; 

Δείτε:ΗΠΑ: Τορτίγιες με τζιτζίκια σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο 

Δείτε: Καινοτομία: Μηχάνημα αυτόματης πώλησης μαγειρεμένων ζυμαρικών με σάλτσες 

Δείτε: Φέτα: το τυρί των Ελλήνων  

Δείτε:Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίτσας: ποιος εκπροσωπεί την Ελλάδα 

Δείτε: Σπιτική μερέντα της μαμάς και η άγνωστη πληροφορία που… εκπλήσσει! 

Δείτε:Η αρτοποιία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη πήρε το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές  

Δείτε:Εντομοφαγία προ των πυλών: Και όμως ήδη καταναλώνετε έντομα!  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα