Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
25.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Τορτίγιες με τζιτζίκια σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο

ΑρχικήΟικιακάΗΠΑ: Τορτίγιες με τζιτζίκια σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο
spot_img

cibum team

  Για πολλούς κατοίκους της περιοχής της Ουάσινγκτον, η έλευση των  τζιτζικιών είναι μια φοβερή ενόχληση, αλλά για τον σεφ Τομπίας Παντόβανο είναι μια σπάνια γαστρονομική ευκαιρία.  Για λίγες εβδομάδες στην επιφάνεια της Γης, τα πολλά δισεκατομμύρια μαύρα και πορτοκαλί έντομα μήκους 3,8 εκατοστών θα κάνουν τη ζωή θορυβώδη και ακατάστατη για τους γύρω τους. Αλλά κάνουν επίσης κι ένα νόστιμο τάκο.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο ίδιο το εστιατόριο για να πουν, “Έι, έχετε ετοιμάσει τζιτζίκια;”», είπε ο Παντόβανο.

Το μεξικάνικο εστιατόριό του στο Λίσμπεργκ της Βιρτζίνια, περίπου 64 χλμ. βορειοδυτικά της Ουάσιγκτον, διαθέτει τακτικά τάκος με ακρίδα, οπότε η προσθήκη τζιτζικιών στο μενού για περιορισμένο χρονικό διάστημα δεν ήταν κάτι περίεργο.

Τα 17χρονα τζιτζίκια, μέρος του Brood X, μόλις τώρα βγαίνουν από το έδαφος σε μεγάλους αριθμούς σε 15 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιβάλλουν την Ουάσιγκτον, και μια ξεχωριστή περιοχή στα δυτικά που περιλαμβάνει το Οχάιο, την Ιντιάνα, το Κεντάκι και το Τενεσί.

Ο 43χρονος Παντόβανο μαζεύει τα έντομα με τα κόκκινα μάτια σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα από τον βιότοπό τους λίγο μετά την έξοδό τους από την 17χρονη υπόγεια παραμονή τους για να ανέβουν στα δέντρα. Τους βράζει σαν αστακούς, τους ψήνει και μαζεύει τα πόδια τους και τα ιριδίζοντα φτερά για να τρώγονται ευκολότερα. Στη συνέχεια, τα τζιτζίκια σοτάρονται σε κρεμμύδι και σκόρδο, συμπληρώνονται με τζίλι σεράνο, αβοκάντο και ραπανάκι σε μια σάλτσα mole verde και τυλίγονται σε τορτίγιες.

Όπως όλα τα έντομα, οι εντομολόγοι λένε ότι τα τζιτζίκια αποτελούν ένα γεύμα με χαμηλά λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αλλά τι γεύση έχουν; «Σίγουρα μπορείς να νιώσεις λίγο το κρατσανιστό», είπε ο 19χρονος Γουίλ Μπέκερ, 19 ετών, δοκιμάζοντας το πρώτο του τάκο με τζιτζίκια. «Αλλά αρχίζεις να το μασάς, απλά λιώνει στο στόμα». Η μητέρα του, Μικέλα Μπέκερ, 52 ετών, τακτική πελάτισσα στο εστιατόριο Cocina on Market του Παντόβανο, ένιωσε επίσης μία ευχάριστη έκπληξη. «Εάν είναι κάποιος ανοιχτός στις περιπετειώδεις γεύσεις, όπως είμαι εγώ, είναι πραγματικά μια υπέροχη στιγμή», είπε. Πολλοί πελάτες σχολίασαν ότι έχουν γεύση γαρίδας, είπε ο Παντόβανο, ο οποίος βλέπει τα τζιτζίκια ως ένα άλλο ζωντανό που προορίζεται για ανθρώπινη διατροφή.

«Το να είσαι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας έχει τα προνόμιά του», σχολίασε.

Πηγή: naftemporikigr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού γεμάτου κολοβακτηρίδια

Η παρουσία κολοβακτηριακών μικροοργανισμών στο πόσιμο νερό αντιπροσωπεύει σημάδι μόλυνσης με κόπρανα.

Ευρήματα απάτης στα κοτόπουλα και τα μπιφτέκια από σουπερμάρκετ

Μη συμμορφώσεις στο 42% των μπιφτεκιών και στο 40% των κοτόπουλων που πωλούνται σε σουπερμάρκετ διαπίστωσε έρευνα της FSA.

Alert – Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών

Η Παράταση αποτελεί ισορροπημένη λύση για την εξασφάλιση ομαλής εφαρμογής του EUDR.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο