cibum team
Το εργοστάσιο της εταιρείας “Κατσέλης” η οποία πτώχευσε το 2013 και πούλησε το σήμα της στην «Καραμολέγκος» το 2015, πέρασε στην Χανιώτικη Αρτοποιία «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης, η οποία αποκτά πλέον παραγωγική βάση στην Αθήνα. Στον πλειστηριασμό προσήλθε μόνο η κρητική βιομηχανία στην οποία και κατακυρώθηκε το εν λόγω ακίνητο. Η τιμή πρώτης προσφοράς, όπως είχε ορισθεί με απόφαση του πρωτοδικείου, ήταν 6,2 εκατ. ευρώ. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Εθνική οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, και έχει έκταση 23.000 τ.μ. μέσα σε οικόπεδο 35.000
Η επαναλειτουργία του εργοστασίου «Κατσέλης» απαιτεί επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, αρχικά θα λειτουργεί με 90 εργαζόμενους ενώ το πλάνο της δεύτερης φάσης λειτουργίας προβλέπει να απασχοληθούν 600 άτομα.
Ιστορία
Η βιομηχανία «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης ιδρύθηκε το 1948 στο χωριό Πλάτανος Χανίων από τον Πατριάρχη της Οικογένειας Χαρίτο Τσατσαρωνάκη.
Το 1960 ο γιός του Νίκος, επεκτάθηκε στην κεντρική αγορά των Χανίων πουλώντας συσκευασμένα παξιμάδια
Το 1968 τα προϊόντα Τσατσαρωνάκη αρχίζουν να πωλούνται στην Αθήνα.
Το 1985 παραγωγή αλλάζει επίπεδο με τον μεγαλύτερο για την εποχή περιστροφικό φούρνο αρτοποιίας
Το 1986 είναι η χρονιά σταθμός για εξαγωγές στην Αμερική
Το 1997 η εταιρεία μπαίνει δυναμικά στο «παιχνίδι» της επικοινωνίας με διαφημίσεις στο ραδιόφωνο ενώ ταυτόχρονα συστηματοποιείται η συσκευασία και η χρήση της επωνυμίας
Το 2001 τα προϊόντα εξάγονται πλέον και στην Αυστραλία
Το 2002 δημιουργείται κέντρο διανομής στην Αθήνα
Το 2005 βγαίνει η πρώτη διαφήμιση στην τηλεόραση και «Το Μάννα» κατακτά το 40% στην ελληνική αγορά παξιμαδιού.
Το 2007 επεκτείνονται οι αγορές στο εξωτερικό.
Το 2017 δημιουργείται κέντρο εφοδιασμού στη Β. Ελλάδα ανοίγοντας πύλη προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Η Κρητική οικογενειακή εταιρεία, εμφάνισε στη χρήση του 2019 πωλήσεις 10,507 εκατ. ευρώ ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 29,14%. Η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας, προέρχεται από την πώληση έτοιμων αρτοπαρασκευασμάτων. Αυτή η δραστηριότητα εισέφερε το 2019 το 87% των συνολικών εσόδων ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα “Molos Bay Hotel”, που ανήκει στην εταιρεία, εισέφερε το 6% των συνολικών εσόδων (2018: 7,3%).
Δείτε: Mπισκότα Βιολάντα: το success story του μικρού αρτοποιείου από τα Τρίκαλα
Δείτε: Προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ: ο μικρός θησαυρός της Ελλάδας
Δείτε: ΑΠΘ: Τα υπολείμματα τροφίμων μετατρέπονται σε ενέργεια για την Φοιτητική Λέσχη
Δείτε: Επεξεργασμένα τρόφιμα: ταιριάζουν σε μία υγιεινή διατροφή;
Δείτε: Και όμως υπάρχει… σοκολάτα με γεύση μπέικον!
Δείτε: EFSA: Αφρικανική πανώλη των χοίρων: κίνδυνοι από ζωοτροφές, κλινοσκεπάσματα και μεταφορές
Δείτε: Ποια είναι η κατάλληλη εποχή να τρώμε ψάρια. Βασικοί κανόνες.
Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA