Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ

ΑρχικήΝέαΞενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ
spot_img

cibum team


Ευελιξία και λειτουργικότητα χαρακτηρίζουν τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που ισχύουν ήδη την τρέχουσα τουριστική χρονιά, όπως τονίζει η πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, Κωνσταντίνα Σβήνου, σημειώνοντας ότι πλέον βρέθηκε η λύση για το σοβαρό θέμα του μπουφέ που πέρυσι δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία κυρίως των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.
Ειδικότερα, από φέτος οι πελάτες των ξενοδοχείων θα μπορούν να σερβίρονται μόνοι τους στο μπουφέ και όχι με τη βοήθεια του προσωπικού του ξενοδοχείου, όπως γινόταν πέρυσι που δημιουργούσε προβλήματα καθυστερήσεων στη διάρκεια της εξυπηρέτησης των πελατών. Έτσι τα ξενοδοχεία που διαθέτουν μπουφέ και επιθυμούν οι πελάτες τους να σερβίρονται μόνοι τους θα παρέχουν απολυμαντικό χεριών στην είσοδο του μπουφέ και γάντια μιας χρήσης, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να επιτηρούν την διαδικασία. Την ίδια στιγμή, υποχρεωτική παραμένει η τοποθέτηση προστατευτικού στα φαγητά. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η λειτουργία του καθιστικού – χώρου τραπεζαρίας για άλλες δραστηριότητες, εκτός αυτής της εστίασης.
Σταχυολογώντας τα επικαιροποιημένα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολα σε δομές πέρα των ξενοδοχείων τονίζεται μεταξύ άλλων ότι στα υπνοδωμάτια – κοιτώνες, η δυναμικότητά τους περιορίζεται στο 50% και τηρείται υποχρεωτικά απόσταση 1,5μ μεταξύ των κλινών. Μάλιστα, κατά την είσοδο των πελατών θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση και θα συμπληρώνεται ερωτηματολόγιο υγείας. Να σημειωθεί ότι τα μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού, η μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη/υφασμάτινη),τα γάντια μιας χρήσης είναι πλέον στην καθημερινότητα τους. 
Παράλληλα για τις Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας και τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού Θερμαλισμού ισχύουν τα εξής μέτρα:
Ελάττωση του αριθμού των προσερχομένων στο 50% της προβλεπόμενης δυναμικότητας της μονάδας. Υποχρεωτική αυξημένη παρουσία ιατρικού προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας. Κατά την προσέλευση, πραγματοποιείται θερμομέτρηση και συμπληρώνεται ερωτηματολόγιο υγείας. Συνιστάται η πραγματοποίηση μοριακού τεστ (τις τελευταίες 72 ώρες), ενώ η χρήση των εγκαταστάσεων ιαματικής θεραπείας γίνεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση τα τουριστικά καταλύματα προαιρετικά μπορούν και φέτος να διαθέτουν δωμάτια καραντίνας τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως χώρος απομόνωσης επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.
Ζωτικής σημασίας για τον πελάτη, αποτελεί η συνέχιση χορήγησης του σήματος Πιστοποίησης “Health First”, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα. Η κατάρτιση του πρωτοκόλλου υγειονομικού περιεχομένου για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και η χορήγηση του Σήματος διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής του Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Δείτε: ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος συσκευασμένου κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε: Ψήφισμα ίδρυσης ακαδημαϊκού τμήματος Σπουδών Ελληνικής Γαστρονομίας  

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Δείτε: Πόσο “light” είναι τα light προϊόντα; 

Δείτε:ΗΠΑ: Τορτίγιες με τζιτζίκια σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο 

Δείτε: Καινοτομία: Μηχάνημα αυτόματης πώλησης μαγειρεμένων ζυμαρικών με σάλτσες 

Δείτε: Φέτα: το τυρί των Ελλήνων  

Δείτε:Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίτσας: ποιος εκπροσωπεί την Ελλάδα 

Δείτε: Σπιτική μερέντα της μαμάς και η άγνωστη πληροφορία που… εκπλήσσει! 

Δείτε:Η αρτοποιία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη πήρε το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές  

Δείτε:Εντομοφαγία προ των πυλών: Και όμως ήδη καταναλώνετε έντομα!  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο