ΑρχικήΝέα5η Γιορτή Κερασιού στην ορεινή Αγιάσο της Μυτιλήνης

5η Γιορτή Κερασιού στην ορεινή Αγιάσο της Μυτιλήνης

2 λεπτά ανάγνωσης

Διοργάνωση από την κοινότητα Αγιάσου, το Αναγνωστήριο και το Visit Agiasos.

Η καλοκαιρινή γιορτή της ορεινής Αγιάσου της Λέσβου, η 5η Γιορτή Κερασιού πραγματοποιήθηκε στην όμορφη κωμόπολη οργανωμένη από τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου, το ιστορικό «Αναγνωστήριο» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Visit Agiasos!

- Advertisement -

Εκτός από τους ντόπιους παραγωγούς που πουλούν τα κεράσια τους καθώς και τα εποχικά τοπικά προϊόντα τους, το πρόγραμμα περιελάμβανε:

Στο πρώην Δημοτικό Πάρκο, χώρο της Visit Agiasos:

- Advertisement -

Μοναδικά και ευφάνταστα γλυκίσματα από κεράσι παρασκευασμένα από τους μαθητές της σχολής Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών του ΟΑΕΔ με κεράσια που τους έχει προμηθεύσει η Κοινότητα.

Εργαστήριο δημιουργίας μαξιλαριών από κουκούτσια κερασιών. «Όσο κι αν φαίνεται περίεργο τα κουκούτσια των κερασιών δεν τα πετάμε. Τα επεξεργαζόμαστε και τα συνδυάζουμε με τα αγιασώτικα υφαντά σε μοναδικές και χρήσιμες δημιουργίες που εκπλήττουν» λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η πρόεδρος της ΑΜΚΕ Visit Agiasos Τούλα Μακρέλλη!

- Advertisement -

Οι επισκέπτες του χωριού είχαν επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσουν την Έκθεση Φωτογραφικών Πινάκων του Κερασιού της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου και να φωτογραφηθούν στο επισκέψιμο αγρόκτημα με κερασιές, στο Φολίδι. Για τα παιδιά ιασκεδαστικά μαθήματα Zumba, αφηγηματικό παραμύθι καθώς και face painting για… «πολλά μικρά κερασάκια στα παιδικά μαγουλάκια».

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.