“…όταν μετά από αυτό δεν θέλεις τίποτε άλλο που να «μολύνει» το γευστικό παράδεισο που σου χαρίζεται τόσο απλόχερα…”
Ένα από τα πιο ωραία κείμενα που διάβασα πρόσφατα είναι το κείμενο της κ. Ελένης Τσαγκά, της αρχισυντάκτριάς μας στο cibum, εδώ.
Η Ελένη έπαθε «ταραχή» με το αυγοτάραχο Trikalinos και τις εξαίσιες οργανοληπτικές του ιδιότητες.
Και αυτό το κείμενο με πήγε χρόνια πολλά πίσω. Όταν μελετούσα το άρωμα της φράουλας στο διδακτορικό μου.
Για να είναι πετυχημένο ένα τρόφιμο, θα πρέπει να συνδυάζει ιστορία, βέλτιστες οργανοληπτικές ιδιότητες και υψηλή διατροφική αξία. Όταν τα έχει και τα 3, όπως το αυγοτάραχο Trikalinos, τότε δεν υπάρχουν όρια και σύνορα στην επιτυχία!
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet