ΑρχικήΝέα7 τόνοι κοκαΐνης κρυμμένοι σε μπανάνες!

7 τόνοι κοκαΐνης κρυμμένοι σε μπανάνες!

2 λεπτά ανάγνωσης

Η μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης στην Αμβέρσα από την αρχή του έτους.

Η ειδησεογραφία είναι γεμάτη τον τελευταίο καιρό από περιπτώσεις μεταφοράς ναρκωτικών μέσα σε τρόφιμα. Από μπανάνες μέχρι κρεμμύδια και από ντόνατς μέχρι καρπούζια και ανανάδες οι έμποροι ναρκωτικών παγκοσμίως χρησιμοποιούν τη βιομηχανία τροφίμων ως μέσο για τη λαθραία μεταφορά των παράνομων ουσιών.

- Advertisement -

Τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στο λιμάνι της Αμβέρσας όπου οι αρχές εντόπισαν σχεδόν 7 τόνους κοκαΐνης κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες από τον Ισημερινό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης στην Αμβέρσα από την αρχή του έτους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), εκπρόσωπος των βελγικών τελωνειακών αρχών.

- Advertisement -

Τέσσερις ύποπτοι, ηλικίας 23-50 ετών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης και κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους ενώπιον ανακριτή.

Τον Νοέμβριο του 2020 είχε κατασχεθεί ποσότητα ρεκόρ – 11,5 τόνων κοκαΐνης – στο ίδιο λιμάνι, σε επιχείρηση για την εξάρθρωση καρτέλ που μεταφέρουν ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη. Η κοκαΐνη είχε εντοπιστεί τότε σε κοντέινερ από τη Γουιάνα με προορισμό την Ολλανδία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι τελωνειακές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2023 είχαν κατασχέσει 43,3 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι της Αμβέρσας, ποσότητα αυξημένη κατά 21% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σχεδόν οι μισοί από τους 43 τόνους κοκαΐνης προέρχονταν από τρεις χώρες: τον Ισημερινό (10,42 τόνοι), τον Παναμά (5,26 τόνοι) και τη Βραζιλία (3,45 τόνοι).

Το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά που οι τελωνειακές αρχές της Αμβέρσας κατέσχεσαν αθροιστικά περισσότερους από 100 τόνους κοκαΐνης (109,9).

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.