ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή αξίας 1,4 εκατ. από τη αρχή της χρονιάς -...

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή αξίας 1,4 εκατ. από τη αρχή της χρονιάς – Λουκέτο για 48 ώρες σε 830 επιχειρήσεις

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με στόχο τον εντοπισμό επιχειρήσεων, οι οποίες φοροδιαφεύγουν.

   Η ΑΑΔΕ έχει δώσει εφέτος ιδιαίτερη σημασία στους στοχευμένους ελέγχους, όπως αυτοί προκύπτουν από τον ειδικό αλγόριθμο ανάλυσης κινδύνου, με βάση και την ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων. Παράλληλα, συνεχίζονται να πραγματοποιούνται και οι επιτόπιοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.

- Advertisement -

   Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ελεγκτικής δραστηριότητας διαδραμάτισε και η διεύρυνση της αποστολής ελεγκτών σε επιχειρήσεις διαφορετικών νομών, από αυτόν, όπου εργάζονται.

   Ταυτόχρονα, οι εκτεταμένες διασταυρώσεις και τα στοιχεία από τις ψηφιακές πλατφόρμες, e-send και myDATA, συνδυαστικά με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS, βοήθησαν σημαντικά τη στόχευση των ελέγχων.

- Advertisement -

   Εντοπίστηκαν επιχειρήσεις με παραβάσεις μη έκδοσης και μη διαβίβασης φορολογικών στοιχείων, καθώς και πλήθος περιπτώσεων, όπου η πληρωμή είχε γίνει με πλαστικό χρήμα, αλλά η επιχείρηση δεν είχε κόψει ή δεν είχε διαβιβάσει τα αντίστοιχα παραστατικά.

   Σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις, επιβλήθηκε κλείσιμο 48 ωρών, καθώς και τα αναλογούντα πρόστιμα.

- Advertisement -

   Αναλυτικότερα, από τις αρχές της χρονιάς έως και τις 31 Οκτωβρίου:

   * Πραγματοποιήθηκαν 67.000 έλεγχοι (31% με παράβαση)

   * Καταγράφηκαν 1,4 εκατ. παραβάσεις

   * Με καθαρή αποκρυβείσα αξία 33 εκατ. ευρώ

   * Πλέον ΦΠΑ άνω των 7 εκατ. ευρώ

   * Έκλεισαν για 48 ώρες 830 επιχειρήσεις

   * Και επιβλήθηκε ειδική χρηματική ποινή σε 170 επιχειρήσεις (πρόκειται για ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις, που δεν προβλέπεται το κλείσιμό τους, λόγω του αντικειμένου τους, ώστε να εξυπηρετούν τους πελάτες τους).

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τσίπουρο: Ο κίνδυνος από το ethyl carbamate, οι επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης

Τι είναι το ethyl carbamate, γιατί μπορεί να σχηματιστεί στο τσίπουρο και σε άλλα αποστάγματα, ποιους κινδύνους ενέχει και ποιες πρακτικές εφαρμόζονται για τον περιορισμό του

Λοιμώξεις από vibrio στις παραλίες το καλοκαίρι: Τι ισχύει για Αιγαίο και Ιόνιο

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για την παρουσία των βακτηρίων Vibrio στις ελληνικές θάλασσες και ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος για τους λουόμενους το καλοκαίρι