Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στη Βρετανία – Σαλμονέλα σε αυγά Πολωνίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΜαζική τροφική δηλητηρίαση στη Βρετανία - Σαλμονέλα σε αυγά Πολωνίας
spot_img

Περισσότερα από 60 κρούσματα συνδέονται με το περιστατικό.

Ένα ξέσπασμα σαλμονέλας στην Αγγλία, με περισσότερα από 60 κρούσματα απασχολεί τις τοπικές αρχές ασφάλειας τροφίμων και υγείας, ενώ ως αιτία του θεωρούνται αυγά από την Πολωνία.

Τα δείγματα από ασθενείς είναι επίσης παρόμοια με προηγουμένως αναφερθέντα απομονωμένα στελέχη και όλα μαζί αποτελούν ένα «σύμπλεγμα» που απασχολεί πολλές εθνικές έρευνες.  

Στην Αγγλία, οι συνολικά 65 περιπτώσεις (25 επιβεβαιωμένες,  18 πιθανές, 10 με επιβεβαιωμένη επαφή με την φερόμενη πηγή και 12 άγνωστης σύνδεσης) συνδέονται με ένα εστιατόριο, στην Ανατολική Αγγλία. Αναφορές από την Ομάδα Προστασίας Υγείας της Ανατολικής Αγγλίας στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) τοποθετούν το περιστατικό κατά την περίοδο τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου.

Το περιστατικό αναφέρεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Eurosurveillance . 

Τα αποτελέσματα της αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS) έδειξαν λοίμωξη από Salmonella Enteritidis.

Οι ασθενείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια και οι περισσότεροι εμφάνισαν συμπτώματα έμετο, διάρροια, πυρετό και κοιλιακό άλγος 12 έως 24 ώρες μετά το φαγητό στο εστιατόριο, ως τις 30 Μαρτίου κατά πλειοψηφία, ενώ 10 άτομα νοσηλεύτηκαν.

Για τις 43 περιπτώσεις που συνδέονται με το εστιατόριο, η μέση ηλικία ήταν 32 με εύρος από 6 έως 61 και 17 και ήταν γυναίκες. Δεν αναφέρθηκαν κρούσματα μεταξύ του προσωπικού.

Όπως επισημαίνει το Food Safety News, οι επιδημιολογικές έρευνες υπέδειξαν αυγά ή κοτόπουλο ως πιθανή αιτία της επιδημίας. Λόγω της επικάλυψης των στοιχείων μενού, δεν ήταν δυνατός ο διαχωρισμός της κατανάλωσης των δύο στοιχείων. Επιπλέον, όταν οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής υγείας επισκέφθηκαν το εστιατόριο στις αρχές Απριλίου, δεν υπήρχαν υπολείμματα τροφίμων προς δειγματοληψία, ενώ δεν εντόπισαν κενά σε θέματα ασφάλειας τροφίμων ή υγιεινής, όπως ζητήματα διασταυρούμενης μόλυνσης ή ανεπαρκές μαγείρεμα κοτόπουλου.

Τα ωμά αυγά χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή μαγιονέζας σκόρδου και ως συνδετικό συστατικό στο ψωμί naan.

Οι έρευνες της Υπηρεσίας Προτύπων Τροφίμων (FSA) διαπίστωσαν ότι τα αυγά που χρησιμοποιήθηκαν στο εστιατόριο αγοράστηκαν από χονδρεμπόρους που τα είχαν εισαγάγει από την Πολωνία. Εκκρεμούν πληροφορίες για την πηγή του κοτόπουλου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο