Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στη Βρετανία – Σαλμονέλα σε αυγά Πολωνίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΜαζική τροφική δηλητηρίαση στη Βρετανία - Σαλμονέλα σε αυγά Πολωνίας
spot_img

Περισσότερα από 60 κρούσματα συνδέονται με το περιστατικό.

Ένα ξέσπασμα σαλμονέλας στην Αγγλία, με περισσότερα από 60 κρούσματα απασχολεί τις τοπικές αρχές ασφάλειας τροφίμων και υγείας, ενώ ως αιτία του θεωρούνται αυγά από την Πολωνία.

Τα δείγματα από ασθενείς είναι επίσης παρόμοια με προηγουμένως αναφερθέντα απομονωμένα στελέχη και όλα μαζί αποτελούν ένα «σύμπλεγμα» που απασχολεί πολλές εθνικές έρευνες.  

Στην Αγγλία, οι συνολικά 65 περιπτώσεις (25 επιβεβαιωμένες,  18 πιθανές, 10 με επιβεβαιωμένη επαφή με την φερόμενη πηγή και 12 άγνωστης σύνδεσης) συνδέονται με ένα εστιατόριο, στην Ανατολική Αγγλία. Αναφορές από την Ομάδα Προστασίας Υγείας της Ανατολικής Αγγλίας στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) τοποθετούν το περιστατικό κατά την περίοδο τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου.

Το περιστατικό αναφέρεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Eurosurveillance . 

Τα αποτελέσματα της αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS) έδειξαν λοίμωξη από Salmonella Enteritidis.

Οι ασθενείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια και οι περισσότεροι εμφάνισαν συμπτώματα έμετο, διάρροια, πυρετό και κοιλιακό άλγος 12 έως 24 ώρες μετά το φαγητό στο εστιατόριο, ως τις 30 Μαρτίου κατά πλειοψηφία, ενώ 10 άτομα νοσηλεύτηκαν.

Για τις 43 περιπτώσεις που συνδέονται με το εστιατόριο, η μέση ηλικία ήταν 32 με εύρος από 6 έως 61 και 17 και ήταν γυναίκες. Δεν αναφέρθηκαν κρούσματα μεταξύ του προσωπικού.

Όπως επισημαίνει το Food Safety News, οι επιδημιολογικές έρευνες υπέδειξαν αυγά ή κοτόπουλο ως πιθανή αιτία της επιδημίας. Λόγω της επικάλυψης των στοιχείων μενού, δεν ήταν δυνατός ο διαχωρισμός της κατανάλωσης των δύο στοιχείων. Επιπλέον, όταν οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής υγείας επισκέφθηκαν το εστιατόριο στις αρχές Απριλίου, δεν υπήρχαν υπολείμματα τροφίμων προς δειγματοληψία, ενώ δεν εντόπισαν κενά σε θέματα ασφάλειας τροφίμων ή υγιεινής, όπως ζητήματα διασταυρούμενης μόλυνσης ή ανεπαρκές μαγείρεμα κοτόπουλου.

Τα ωμά αυγά χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή μαγιονέζας σκόρδου και ως συνδετικό συστατικό στο ψωμί naan.

Οι έρευνες της Υπηρεσίας Προτύπων Τροφίμων (FSA) διαπίστωσαν ότι τα αυγά που χρησιμοποιήθηκαν στο εστιατόριο αγοράστηκαν από χονδρεμπόρους που τα είχαν εισαγάγει από την Πολωνία. Εκκρεμούν πληροφορίες για την πηγή του κοτόπουλου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα