Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aγωγή κατά Kraft Heinz σχετικά με το χρόνο προετοιμασίας των mac and cheese

ΑρχικήΝέαAγωγή κατά Kraft Heinz σχετικά με το χρόνο προετοιμασίας των mac and cheese
spot_img

H αγωγή ισχυρίζεται πως η Kraft Heiνz κερδίζει ενάντια στους καταναλωτές πωλώντας τα προϊόντα της ακριβότερα, χάρη στον υποτιθέμενο ελάχιστο προετοιμασίας των mac and cheese.

Βροχή πέφτουν οι μηνύσεις σε εταιρείες τροφίμων, σχετικά με παραπλανητικές δηλώσεις προς τους καταναλωτές.

Πρόσφατα, μια είδηση ήρθε στο φως, που αφορά τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία κατηγορεί την Kraft Heinz για παραπλανητική διαφήμιση σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί μια μερίδα mac and cheese στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται πως το προϊόν mac and cheese (μακαρόνια με τυρί) , Velveeta Shells & Cheese, της Kraft Heinz είναι έτοιμο σε “3μιση λεπτά”, η Amanda Ramirez λέει ότι αυτός είναι μόνο ο χρόνος που χρειάζεται κάθε φλιτζάνι για να ψηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων και ότι η πραγματική διαδικασία προετοιμασίας, σε όλα τα στάδια διαρκεί περισσότερο, αναφέρει ο ιστότοπος New England Public Media.

H εν λόγω κατηγορία αποτελεί μέρος μιας ομαδικής αγωγής 15 σελίδων που κατατέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Μεταξύ άλλων, η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Kraft Heinz πουλά το προϊόν σε υψηλότερη τιμή (10,99 δολάρια, περίπου 10 ευρώ) από ό,τι θα έκανε, εάν δεν παραπλανούσε τους καταναλωτές σχετικά με τον χρόνο προετοιμασίας των ζυμαρικών.

Η αγωγή ζητά αποζημίωση άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων και καλύπτει τους καταναλωτές περίπου 10 πολιτειών της Βορείου Αμερικής που αγόρασαν τις συσκευασίες mac and cheese. Ο δικηγόρος της Ramirez αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότεροι από 100 τέτοιοι πελάτες, αφού το προϊόν πωλείται στο διαδίκτυο και σε καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Η εταιρεία Kraft Heinz χαρακτήρισε τη μήνυση “επιπόλαιη” σε μια δήλωση που έκανε στον ιστότοπο New England Public Media, και ανέφερε πως θα υπερασπιστεί σθεναρά το προϊόν της.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα