Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Agrofficiency: Κέντρα Υποστήριξης One-Stop-Shop, για επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα 

ΑρχικήΝέαAgrofficiency: Κέντρα Υποστήριξης One-Stop-Shop, για επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα 
spot_img

Άμεση υποστήριξη των νεοσύστατων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου.

Με τη δημιουργία δύο Κέντρων Υποστήριξης επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα υπό τη μορφή του One-Stop-Shop, από ένα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, ολοκληρώνεται στις 12 Απριλίου 2023 το διασυνοριακό έργο «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης στο τομέα της αγροδιατροφής μέσα από την προώθηση της κυκλικής οικονομίας», με ακρωνύμιο «Agrofficiency».

   Ο καινοτόμος χαρακτήρας του έργου, που είναι ύψους 632.306.026 ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, έγκειται στο ότι προσφέρει ένα ολιστικό σύνολο υπηρεσιών που θα είναι συμπληρωματικές και θα καταλήγουν σε ένα συνεκτικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η άμεση υποστήριξη των νεοσύστατων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

   Για την υλοποίηση του προγράμματος, φορείς από Ελλάδα και Βουλγαρία ένωσαν τις δυνάμεις τους, με επικεφαλής το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και εταίρους από την πλευρά της χώρας μας τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδας. Από την πλευρά της Βουλγαρίας, εταίροι είναι το Περιφερειακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Μπλαγλόεβραντ και το Cluster Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

   Στο επίκεντρο του έργου βρέθηκε η ενίσχυση επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, ενώ στόχος του αποτελεί η ενδυνάμωση της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, με κύριο ζητούμενο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, κυρίως με τη διευκόλυνση της οικονομικής εκμετάλλευσης νέων ιδεών και την προώθηση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.

   «Τα κοινά προβλήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα των δυο πλευρών, καθώς και η συμπληρωματική ικανότητα, δημιούργησαν γόνιμο έδαφος και παράλληλα την ανάγκη συνεργασίας και κοινής αντιμετώπισης των ζητημάτων που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Ελλάδας – Βουλγαρίας. Η σημασία της συνεργασίας και δη της διασυνοριακής αποτελεί το εχέγγυο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ζητούμενο για την εποχή, την οποία διανύουμε», αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, σε σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο