Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αγρότες-αλιείς: απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.

ΑρχικήΝέαΑγρότες-αλιείς: απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.
spot_img

cibum team

Την απαλλαγή των αγροτών και των αλιέων από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ».

Σε αναφορά του για τη μετά-Covid εποχή, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια και σε αυτό το πλαίσιο το ΥΠΑΑΤ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έχει δώσει στους αγρότες πάνω από 470 εκατ. ευρώ, με τα 186 εκατ. ευρώ από αυτά να είναι από επιστρεπτέες προκαταβολές και τα υπόλοιπα είναι άμεσες ενισχύσεις σε ομάδες αγροτών σε όλη την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση στηρίζει τους Έλληνες αγρότες με όποιον τρόπο μπορεί. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια» είπε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να πάμε στο επόμενο στάδιο μετά την πανδημία, η ανάπτυξη θα έλθει μέσα από την περιφέρεια. Και ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης ελπίζω- και γι’ αυτό δουλεύουμε- να είναι η αγροτική μας οικονομία».

Ανακοίνωσε τέλος ότι έχει εισηγηθεί τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην κονσερβοποιία, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα, αφού πρόκειται για μια σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που εξαντλείται σε ένα δίμηνο, ενώ οι εργαζόμενοι εργάζονται σε κλειστούς χώρους.
Πηγἠ:ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα