Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα για την Ελληνική stevia

ΑρχικήΝέαΈρευνα για την Ελληνική stevia
spot_img

cibum team

Τον προσεχή Ιούλιο αναμένονται τα αποτελέσματα έρευνας, που έγινε με στόχο την βελτιστοποίηση και ανάδειξη των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της stevia Ελληνικής καλλιέργειας, για την παραγωγή γλυκαντικών με εξέχουσα γεύση, καθώς και την ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων προϊόντων τροφίμων. Το έργο ξεκίνησε το 2017 και συμμετέχουν οι ΕΚΕΤΑΙΒΟ και ΙΤΕ/ΙΜΒΒ-ΤΒΕ.  Πρόκειται για ολιστική προσέγγιση του κύκλου παραγωγής του φυτού Stevia Rebaudiana Bertoni ελληνικής καλλιέργειας με συνδυαστική χρήση καινοτόμων μεθόδων γεωργίας, ακριβείας και τεχνικών απομάκρυνσης πικρής επίγευσης.  

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία και από την ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ. Διεξήχθη σε  6 ενότητες εργασίας που αφορούν στην καλλιέργεια του φυτού stevia, την απομόνωση των γλυκοζιτών, την κάλυψη/ απομάκρυνση της πικρής μετάγευσης και την ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων προϊόντων τροφίμων με υποκατάσταση της ζάχαρης με γλυκοζίτες της στεβιόλης. Θα ολοκληρωθεί με την ανάλυση κύκλου ζωής και την τεχνοοικονομική ανάλυση, του φυτού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα