Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελαιόδεντρα: Νέα γεωργική προειδοποίηση από το ΥΠΑΑΤ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΕλαιόδεντρα: Νέα γεωργική προειδοποίηση από το ΥΠΑΑΤ
spot_img

Ενημέρωση για την επίδραση των καιρικών συνθηκών στην παρουσία ασθενειών στα ελαιόδεντρα.

Ο Οκτώβρης, μήνας κρίσιμος για την ελαιοκαλλιέργεια, κύλισε με ηλιοφάνεια, απουσία βροχοπτώσεων και με υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες. Αυτές οι ξηροθερμικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές όσον αφορά την ανάπτυξη και διάδοση μολυσματικών ασθενειών αλλά ταλαιπώρησαν σημαντικά τους ελαιώνες της Κεντρικής και Ανατολικής Ελλάδας σύμφωνα με νέο έγγραφο του ΥΠΑΑΤ (ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ,ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΟΛΟΥ).

Η παρατεταμένη ανομβρία προκάλεσε μείωση μεγέθους, ζάρωμα και πτώση καρπού, καθώς και σημαντική συστροφή των φύλλων. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης αρκετοί παραγωγοί επέλεξαν να ξεκινήσουν πρόωρα τη συγκομιδή του καρπού. Από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου επήλθε απότομη αλλαγή του σκηνικού του καιρού με παρατεταμένες, έντονες βροχοπτώσεις,χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Το σκηνικό αυτό του καιρού αποτελεί ιδανική συνθήκη για την ανάπτυξη και τη διασπορά παθογόνων μυκήτων και βακτηρίων που προσβάλλουν την καλλιέργεια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο