Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στις 4-5 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας

ΑρχικήΝέαΑλιείαΣτις 4-5 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας
spot_img

Το συνέδριο, εστιάζει στην προώθηση στρατηγικών που συνδυάζουν περιβαλλοντική ευθύνη και οικονομική ευημερία.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) του FAO και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Candia Maris.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας στις 9.00 π.μ. της Τετάρτης. Μετέχουν εκπρόσωποι από 31 κράτη, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς.

Το συνέδριο, που συμπίπτει με την επέτειο των 10 ετών από το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο Υδατοκαλλιέργειας στο Μπάρι της Ιταλίας, εστιάζει στην προώθηση στρατηγικών που συνδυάζουν περιβαλλοντική ευθύνη και οικονομική ευημερία. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του τομέα της υδατοκαλλιέργειας, αναδεικνύοντάς την ως έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο.

Η εκδήλωση αποτελεί ορόσημο για τη διαμόρφωση πολιτικών που ενισχύουν τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και συμβάλλουν στην επισιτιστική ασφάλεια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο