ΑρχικήΝέαΑλιείαΣτις 4-5 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας

Στις 4-5 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας

2 λεπτά ανάγνωσης

Το συνέδριο, εστιάζει στην προώθηση στρατηγικών που συνδυάζουν περιβαλλοντική ευθύνη και οικονομική ευημερία.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) του FAO και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Candia Maris.

- Advertisement -

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας στις 9.00 π.μ. της Τετάρτης. Μετέχουν εκπρόσωποι από 31 κράτη, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς.

Το συνέδριο, που συμπίπτει με την επέτειο των 10 ετών από το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο Υδατοκαλλιέργειας στο Μπάρι της Ιταλίας, εστιάζει στην προώθηση στρατηγικών που συνδυάζουν περιβαλλοντική ευθύνη και οικονομική ευημερία. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του τομέα της υδατοκαλλιέργειας, αναδεικνύοντάς την ως έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο.

- Advertisement -

Η εκδήλωση αποτελεί ορόσημο για τη διαμόρφωση πολιτικών που ενισχύουν τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και συμβάλλουν στην επισιτιστική ασφάλεια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αφλατοξίνες: Το 90% των κοινοποιήσεων στο RASFF αφορά τρόφιμα εκτός ΕΕ

Νέα ανάλυση τεσσάρων ετών καταγράφει τις κατηγορίες τροφίμων και τις χώρες προέλευσης που εμφανίζονται συχνότερα στις ευρωπαϊκές κοινοποιήσεις για μυκοτοξίνες

Ανάκληση τροφίμου: Στις 636.000 ευρώ το μέσο κόστος για την επιχείρηση, στο 1,13 εκατ. για μικρότερους παραγωγούς

Νέα στοιχεία αποτυπώνουν το οικονομικό βάρος των ανακλήσεων και τα κενά στην ιχνηλασιμότητα των επιχειρήσεων τροφίμων.