Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ενισχύσεις σε επιχειρήσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, πριν το Πάσχα

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΕνισχύσεις σε επιχειρήσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, πριν το Πάσχα
spot_img

Τη χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τις κανόνες κρατικών ενισχύσεων προωθεί τροπολογία που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το ΓΕΜΗ. Τα χρήματα της ενίσχυσης, όπως είπε σε παρέμβασή του στη Βουλή ο κ. Γεωργαντάς, θα ξεπεράσουν τα 45 εκατ. ευρώ, θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα και θα καθοριστούν επί ποσοστού του τζίρου του 2021.  

Όπως εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει μεγάλη αύξηση των ζωοτροφών τους τελευταίους μήνες, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης αρχικά και των συμβάντων που ακολούθησαν. «Με βάση τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων και προκειμένου να ενισχύσουμε τους κτηνοτρόφους μας, στην αγορά ζωοτροφών, έρχεται διάταξη με την οποία αποφασίζεται η ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, το ποσό της ενίσχυσης που θα αποφασιστεί, θα είναι ακατάσχετο, για να μπορέσουν να το εισπράξουν οι κτηνοτρόφοι μας», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προσέθεσε: «Το ποσό της ενίσχυσης αυτής, θα είναι σε ποσοστό επί του τζίρου όλου του έτους 2021, ώστε να γίνει πιο δίκαιη η κατανομή του. Στόχευση μας είναι να μπορέσουμε πριν από το Πάσχα να καταβληθούν στους λογαριασμούς τους, τα ποσά τα οποία τους αναλογούν και που υπολογίζονται ότι είναι άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ».

- Advertisement -

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα