Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
1.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΕΕ προωθεί πρόσθετο ζωοτροφών χωρίς αντιβιοτικά που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος αγελάδας

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΗ ΕΕ προωθεί πρόσθετο ζωοτροφών χωρίς αντιβιοτικά που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος αγελάδας
spot_img

Χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα για παραγωγή μη φαρμακευτικού πρόσθετου ζωοτροφής – Θα κυκλοφορήσει το 2023.

Οι αντιβιοτικοί αυξητικοί παράγοντες χαρακτηρίζονται ως το “χρυσό αστέρι” για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος αγελάδας γαλακτοπαραγωγής. Αυτά τα πρόσθετα όχι μόνο βελτιώνουν την αποδοτικότητα των ζωοτροφών και την παραγωγή γάλακτος, αλλά αυξάνουν επίσης τα κέρδη του αγρότη.

Δυστυχώς, τα ίδια αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για την αύξηση της παραγωγικότητας του γάλακτος μπορούν τελικά να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα. Όταν οι άνθρωποι πίνουν γάλα ή καταναλώνουν κρέας, αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης αντιμικροβιακής αντοχής. Ως αποτέλεσμα, η χρήση αντιβιοτικών αυξητικών παραγόντων έχει απαγορευτεί στην ΕΕ από το 2008, αφήνοντας τους ευρωπαίους γαλακτοπαραγωγούς σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Ενώ ένας αριθμός μη αντιβιοτικών προϊόντων υποκατάστασης έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, κανένα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο τα αντίστοιχα αντιβιοτικά τους – αυτό μέχρι τώρα.

Με την υποστήριξη του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου RumenShield Dairy ,Η Mayo Healthcare , μια ιρλανδική εταιρεία διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης ζώων, έχει αναπτύξει μια μη αντιβιοτική πρόσθετη ύλη ζωοτροφών, ικανή να αυξήσει σημαντικά την απόδοση γάλακτος και την αποδοτικότητα των ζωοτροφών. «Στόχος μας ήταν να επαναφέρουμε τους Ευρωπαίους αγρότες στην κορυφή του κοπαδιού όσον αφορά την παραγωγή των καλύτερων ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο», λέει ο Killian O’Briain, ερευνητής στο Mayo Healthcare και στο πρόγραμμα RumenShield Dairy.

Περισσότερο γάλα, καλύτερη απόδοση της τροφής

Η καινοτόμα ζωοτροφή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, το RumenShield Dairy και πρόκειται για ένα μη φαρμακευτικό πρόσθετο ζωοτροφών σχεδιασμένο ειδικά για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. «Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη για τα μηρυκαστικά», προσθέτει ο O’Briain. «Είναι μια πρώτη στο είδος της τεχνολογία σύνθετης τροφοδοσίας που αυξάνει την ενέργεια της μεγάλης κοιλίας βελτιώνοντας τη μετατροπή της τροφής, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο κέτωσης και οξέωσης».

Όπως εξηγεί ο O’Briain, τα εργοστάσια ζωοτροφών μπορούν να περιλαμβάνουν τα πρόσθετα σε σιτηρέσια και μείγματα που δίνονται σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. «Μόλις αφομοιωθεί, πηγαίνει στην κοιλιά, το μεγαλύτερο στομάχι της αγελάδας, όπου επηρεάζει την τοπική μικροβιακή κοινότητα», εξηγεί. «Με αυτόν τον τρόπο, προωθεί τη μεγαλύτερη μετατροπή των ζωοτροφών και την αυξημένη ενέργεια, με αποτέλεσμα τελικά την παραγωγή περισσότερου γάλακτος και τη βελτιωμένη απόδοση των ζωοτροφών». Τα αρχικά αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το RumenShield Dairy ταιριάζει με τους αυξητικούς προαγωγούς αντιβιοτικών.

Μια υγιής αγελάδα είναι μια χαρούμενη αγελάδα

Τα οφέλη του RumenShield Dairy υπερβαίνουν κατά πολύ την αύξηση της παραγωγής γάλακτος, ενώ έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συνολική υγεία της αγελάδας. «Με τη μείωση των περιστατικών χωλότητας και μαστίτιδας ενώ παράλληλα αυξάνει τα ποσοστά γονιμότητας, η μη αντιβιοτική μας λύση βοηθά στη διασφάλιση πιο ευτυχισμένων, υγιέστερων αγελάδων που παράγουν γάλα καλύτερης ποιότητας», καταλήγει ο O’Briain. Προσθέστε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και αυτό που έχετε είναι ένα προϊόν που υπόσχεται αυξήσεις στα έσοδα και γενικές βελτιώσεις στην ευημερία – και όλα αυτά χωρίς να θυσιάζεται η υγεία των ζώων και χωρίς να βάζουμε αντιβιοτικά στο γάλα που πίνουμε. Η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει τη λύση RumenShield Dairy στην αγορά έως το 2023.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.

Γνωρίζοντας σε βάθος την ανερχόμενη βιομηχανία των εναλλακτικών πρωτεϊνών

Ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και γιατί θεωρούνται το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα