Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Σκεύασμα για συντήρηση φρούτων χωρίς χημικές ουσίες

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚαινοτομία: Σκεύασμα για συντήρηση φρούτων χωρίς χημικές ουσίες
spot_img

Η Sanifruit, μια καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Ισπανία, αφιερωμένη στην ανάπτυξη φυσικών επεξεργασιών για φρούτα χωρίς χημικά και μετά τη συγκομιδή, έχει λανσάρει ένα σκεύασμα χωρίς χημικές ουσίες για μήλα και αχλάδια, ώστε να βοηθήσει στην μείωση των απωλειών σε φρούτα.

Η εφαρμογή του σκευάσματος προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τα φυτά, όπως τη μείωση των απωλειών φρούτων μετά τις περιόδους διατήρησης και μεταφοράς ή η μείωση του ζεματίσματος και της εσωτερικής αμαύρωσης.

Ένα φρεσκοκομμένο μήλο σταδιακά γίνεται καφέ μετά την έκθεσή του στον αέρα επειδή τα κύτταρά του περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση πολυφαινόλης. Όταν αυτό έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο που υπάρχει στο περιβάλλον, μετατρέπει τις φαινολικές ενώσεις που υπάρχουν στους ιστούς των μήλων σε καφέ χρώματα, δίνοντας μια καφέ απόχρωση στο φρεσκοκομμένο μήλο.

“Εδώ και αρκετά χρόνια δοκιμάζουμε ένα σκεύασμα χωρίς χημικά που θα επέτρεπε στα συσκευαστήρια να βελτιώσουν την απόδοση των φρούτων τους. Μπορούμε επιτέλους να πούμε ότι το έχουμε επιτύχει, και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι», δήλωσε η εταιρεία σύμφωνα με το Food Safety Africa.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται με τη διατήρηση των αρχικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του καρπού και την παράταση της διάρκειας ζωής του, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της αποδοτικότητας για τους οίκους συσκευασίας, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση σε αγορές με περιορισμούς ανώτατων ορίων καταλοίπων (ΑΟΚ).

Οι νέες λύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε drencher ή flooder όσο και στη γραμμή συσκευασίας και η εφαρμογή τους παρέχει πολλαπλά οφέλη. Η SANI-PF και η SANI-PF L τάσσονται υπέρ της μείωσης των απωλειών φρούτων, δίνοντας μια επακόλουθη αύξηση της κερδοφορίας.

Η Sanifruit βοηθά τους πελάτες της στην εφαρμογή, με ένα σύστημα νεφελοποίησης που έχει αναπτύξει και προσαρμόζεται εύκολα στη γραμμή συσκευασίας.

Σύμφωνα με την Sanifruit, η νέα αυτή λύση έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε δοκιμές που διεξήχθησαν σε διάφορες χώρες με διαφορετικές καιρικές συνθήκες τα τελευταία δύο χρόνια. Ανέφερε ότι η διαδικασία εφαρμογής μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στη γραμμή συσκευασίας.

Για περισσότερα από 35 χρόνια, ο οργανισμός έχει δεσμευτεί για καινοτομία και βιωσιμότητα και φέτος θα είναι γεμάτος καινοτομίες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χαβιέρ Μπιέλ.

Σημείωσε ότι από την αρχή του ταξιδιού τους, η παροχή αποτελεσματικών εφαρμογών χωρίς χημικά ήταν ο στόχος τους, ως εκ τούτου ήταν ενθουσιασμένος που είδε πώς βήμα προς βήμα να ικανοποιούνται αυτοί οι στόχοι και οι προκλήσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο