Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Η περιοχή βιολογικής γεωργίας της ΕΕ φτάνει τα 14,7 εκατομμύρια εκτάρια

ΑρχικήΝέαΑγρότεςEurostat: Η περιοχή βιολογικής γεωργίας της ΕΕ φτάνει τα 14,7 εκατομμύρια εκτάρια
spot_img

Η έκταση που χρησιμοποιείται για τη βιολογική γεωργική παραγωγή στην ΕΕ συνεχίζει να αυξάνεται. Κάλυψε 14,7 εκατομμύρια εκτάρια το 2020, από 9,5 εκατομμύρια εκτάρια το 2012, που ισοδυναμεί με αύξηση 56%. Το 2020, η συνολική βιολογική έκταση στην ΕΕ αντιστοιχούσε στο 9,1% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης (UAA).

Μεταξύ του 2012 και του 2020, το μερίδιο της γεωργικής έκτασης που χρησιμοποιείται για τη βιολογική γεωργία αυξήθηκε σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εκτός από την Πολωνία.

Το 2020, τα υψηλότερα ποσοστά βιολογικών γεωργικών εκτάσεων στο σύνολο των UAA ήταν στην Αυστρία (25%), στην Εσθονία (22%) Αντίθετα, το ποσοστό της βιολογικής γεωργίας ήταν κάτω από 5% σε οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ, με τα χαμηλότερα μερίδια στην Ιρλανδία και τη Μάλτα.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από στοιχεία που δημοσίευσε εχθές η Eurostat.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο